Beata

Mijn naam is Beata, 26 jaar en ik ben- o, wat hou ik van dat woord- Gay.

Al ruim 2 jaar ben ik uit de kast en ik zeg eerlijk: wat is het toch fijn om jezelf te kunnen zijn!

Mijn eerste kus met een meisje was in de poppenhoek, op de basisschool. Het ging vanzelf en ik vond het hartstikke leuk. Was altijd omringd met meiden. 

Toen bepaalde personen door hadden dat ik meisjes wel heel erg lief vond, vooral nadat ze wisten dat ik een meid gekust had, werd mij verteld dat dat verkeerd was. Dat dat niet kon en mocht.

Daar stond ik dan. Als dat verkeerd was wie was ik dan? Maakte me dat dan tot een verkeerde persoon?  Wat was ik in de war..... 

Sindsdien leefde ik in een leugen.

Ik ging meer met jongens om en naar mate ik ouder werd kreeg ik dates en relaties met mannen. Toch had ik altijd het gevoel dat er iets ontbrak. Knuffelen, zoenen, seks en intimiteit vond ik met mannen niet fijn. Genoot er ook nooit echt van. Altijd had ik gedacht: is dit het? Is dit wat liefde is? 

Ik was niet gelukkig. Voelde me gevangen in mezelf. Dit móést stoppen! 

Met al mijn moed bij elkaar verzameld verbrak ik de 4-jarige relatie die ik toen had met een man. Wat was dat bevrijdend! Gelijk een hele last viel er van mijn schouders. Ik kon weer ademen. 

Ik begon naar gay meetings en party's te gaan. Begon dingen op Facebook te zetten die met LGBTQ+ te maken hadden. Daten met vrouwen. 

In januari, dit jaar, Heb ik m'n kop half kaal laten scheren en een lesbian symbool erin laten zetten. Ik wilde een statement maken. De eerste kapper aan wie ik het vroeg, wilde me niet wilde helpen zodra het haar duidelijk wat ik wilde. De 2e kapper daarentegen, Kiki kappers (ze zitten op de korte poten Den Haag) heet die zaak, vond het hartstikke awesome! 

Toen ik dat lesbian symbool had kreeg ik weleens opmerkingen naar m'n hoofd. Een voorbeeld ervan: Ik zat in de tram en er stapte twee volwassene mannen in. Ze zagen het symbool op m'n achterhoofd. Hoor ik de een tegen de andere zeggen tot 2x aan toe: dat zet je toch niet op je hoofd! 

Heb er niet op gereageerd. Ik ben wie ik ben en laat dat graag aan de buitenwereld zien.

Laatst liep ik in de stad zei een gozer uit het niets tegen me: flikker.

Ik liep door terwijl er een big smile op m'n gezicht verscheen. Dat heb je goed gezien. Ben inderdaad een flikker en proud of it!