Tas bij je persoonlijkheid

Laten we niet langer zo'n strak onderscheid maken in mannelijk of vrouwelijk, maar juist onze persoonlijkheid als criterium nemen. Dat maakt ons allemaal uniek en daarop is veelal ook de keuze voor een eigen stijl gebaseerd. In de keuze van een baan, de inrichting van een huis, de keuze voor een kledingstijl en accessoires. Voor welke tas kies jij?

Dat we een stoere vrouw 'mannelijk' noemen en een minder stoere het label 'vrouwelijk' krijgt opgeplakt, is achterhaald. Iedereen heeft mannelijke en vrouwelijke kanten, van stoer en sterk tot kwetsbaar. Juist dat maakt je persoonlijkheid.

Steeds vaker zien we merken al aarzelen als het gaat om het maken van een onderscheid tussen een product speciaal voor vrouwen of voor mannen. Met andere woorden; we maken steeds minder vaak die keuze. Je kiest dat wat bij jou past en waar je het meest blij van wordt. Ook in de tassen die je draagt. Of dat nu een stoere rugzak is die ooit doorging voor mannelijk of een schoudertas is die vrouwelijk zou zijn. Een vrouw kan beide dragen. En welke vrouw houdt er nu niet van tassen!

Tassen zijn een serieus mode-item

Tassen zijn inmiddels een serieus mode-item geworden. Met een tas kun je een statement maken, laten zien wie je bent of gewoon kiezen voor een tas die bij een bepaalde outfit past. Je kunt kiezen voor duurzaam leer of een vegan exemplaar. Voor een tas gemaakt van gerecycled plastic of eentje van het natuurlijke materiaal riet.

Fabrikanten creëren de meest bijzondere tassen en sommige merken gaan heel ver in het creëren van een product met een maatschappelijke impact. Zo maakt Got Bag tassen van gerecycled plastic uit de oceanen. Voor iedere tas wordt drie kilo gerecycled oceaanplastic gebruikt. Dat is pas stoer. En heeft niets met mannelijk of vrouwelijk te maken.

Kies voor sportief, duurzaam, vegan of functioneel

Trouwens; die stoere rugzak laat zich regelmatig vervangen door een rugtas dames die stijlvol is en een zachtere snit heeft. Veel merken creëren tegenwoordig niet alleen sportieve polyester rugzakken, maar net zoveel leren of vegan rugtassen die naar kantoor niet zouden misstaan. Want ook daar geldt dat je persoonlijkheid het belangrijkste is. Met een tas kun je dat onderschrijven.

Naast een fraaie rugtas kun je in dat geval ook kiezen voor een laptoptas dames. Een stijlvolle tas met een apart vak voor de laptop. Veel tassen zijn van zo’n laptopvak voorzien, in de juiste maat, gevoerd en met een veilige sluiting. Dat betekent dat de laptop niet wordt blootgesteld aan onvoorziene bewegingen of ergens tegenaan stoten. Heel functioneel, maar ook heel elegant. Laptoptassen zijn er in veel uitvoeringen. Er is er altijd eentje die bij jouw stijl past.

*