LGBTQI+ Apps

Populaire datingapps geven je tegenwoordig steeds vaker de mogelijkheid om aan te geven wat je geslacht is en waardoor je opvalt. Het is echter mogelijk dat transgender, homo- of biseksuele mensen zich in zo'n app niet helemaal begrepen voelen. Daarom worden er ook speciale apps voor gemaakt. Niet alleen om te daten, maar bijvoorbeeld ook om veilig te reizen of om foto's te delen. In dit artikel vind je de beste apps voor de LGBTQI+ gemeenschap die je kunt downloaden op de smartphone die aan een telefoontasje om je nek draagt! 

misterb&b: Houd je van reizen, maar ben je op zoek naar zekerheid dat je niet op een homofobe plek terechtkomt? Check dan de misterb&b app. Via deze app reis je in meer dan 130 landen naar plekken waar mensen uit de LGBTQ+ community je verwelkomen. Zie het als Airbnb, maar dan voor de LGBTQI+ community. In de app kun je filteren op je wensen, bijvoorbeeld of je een eigen kamer wilt, of je wifi belangrijk vindt of dat je een opbergplek voor je luiertas wilt. Of stel je eigen huis open voor mensen die naar Nederland reizen en daar een veilige verblijfplaats zoeken. Daar verdien je ook geld mee.

Grindr: Grindr is de meest gebruikte dating-app voor homo- en biseksuele mannen. De focus van de app ligt vooral op hook-ups. Hoewel er voor deze doelgroep andere apps in de App Store zijn, heb je op Grindr gewoon de meeste keuze. Helaas staat de app ook bekend om veel overlast, waaronder racisme en transfobie. Dit is echter sinds een paar jaar aan het veranderen. Gebruikers kunnen nu bijvoorbeeld hun genderidentiteit aangeven, inclusief transgender mannelijk, niet-binair en queer. Gewenste voornaamwoorden kunnen ook worden ingevoerd. Gebruikers die anderen pesten, worden ook uit de app verwijderd en vervelende taal wordt uit profielen verwijderd.

Moovz: Veel LGBTQ+-apps beweren te zijn voor afspraken, dates en gezelligheid, maar iedereen weet waar de apps echt voor worden gebruikt. Daarom is Moovz een mooi alternatief. Moovz is een sociaal netwerk voor de LGBTQ+ community. Op je feed deel je dingen uit je leven, bijvoorbeeld foto's van jou en je partner. Posts waarmee je kans maakt op nare reacties op andere platformen, deel je met mensen zoals jij bij Moovz. Je veiligheid is onder meer gegarandeerd doordat mensen kijken of berichten en reacties niet giftig zijn.

Her: Her is een internationale dating-app voor lesbische en biseksuele vrouwen die in contact willen komen met andere dames. Mogelijk ga je snel op date met een vrouw om een schoudertas dames te kopen nadat je Her gedownload hebt. Naast dat het een dating-app is, probeert Her ook echt een gemeenschap te zijn voor queer vrouwen en is de app in meerdere talen beschikbaar. Zo wordt belangrijk LHBTQ+ nieuws gedeeld en evenementen vermeld. Er zijn ook groepschats met kleine gemeenschappen binnen de app.

Eva: Voor transgenders kan het belangrijk zijn om hun stem te matchen met hun genderidentiteit. Dit gebeurt deels automatisch door hormonen, maar het kan ook worden getraind. Transgender vrouwen kunnen bijvoorbeeld leren om vrouwelijker te klinken en transgender mannen om mannelijker te klinken. Hiervoor kan Eva gebruikt worden.

*