'Singing in the rain'

Heb jij afgelopen zomer ergens bij een Pride gestaan in de stomende regen? Had je toen maar…

Een regenjas is een van die dingen die veel mensen achteraf kopen. Maar aangezien het een van de meest praktische modeartikelen is die je in je kast kunt hebben, is het een goed idee om te investeren in een kledingstuk dat je niet alleen droog houdt, maar waar je echt van houdt. De beste regenjassen voor dames zijn zowel functioneel als stijlvol, en ze voegen de broodnodige zonneschijn toe aan zelfs de meest regenachtige middagen. Of je nu vastzit in een pop-up onweersbui in de nazomer, druilerige paden wandelt, of gewoon probeert te navigeren door crosstown woon-werkverkeer in een stortbui, deze beste regenjassen voor dames zorgen ervoor dat je in stijl bedekt bent.

Columbia Women's Switchback III Jacket 

Deze jas van 100% nylon checkt alle belangrijke vakjes: waterdicht, verstelbare manchetten, ventilatieopeningen aan de achterkant en een opbergbare capuchon. Nog een opvallend en handig punt: de jas is ultralicht, dus als het niet regent laat je 'm lekker in je tas. 

Sweaty Betty Mission Waterproof Parka

Deze oversized jas van het wereldwijde activewear-merk Sweaty Betty biedt serieuze dekking voor wanneer de lucht openbreekt en het zijwaarts begint te regenen, en de ruime pasvorm werkt vooral goed over lagen. De jas wordt geleverd in zwart en een mooie oxford-blauw, maar onze favoriet is het berggroen, een tijdloos chique tint die bij alles past. Let op: gebruikers van deze regenjas dames raden aan om voor een kleinere maat te gaan. 

Lululemon Rain Rebel Jacket

Lululemon kan stijlen in de stad. Deze verfijnde jas biedt beenbedekking die flatterend is, maar ook functioneel voor als je op een natte tribune zit of een met druppels bedekte metrostoel. Slimme details zijn onder meer een zweetafvoerende voering, aansnoerbare capuchon en taille, tweewegrits en zowel buiten- als binnenzakken om essentiële spullen droog te houden. 

The North Face Women's Dryzzle Futurelight Jacket

Deze regenjas heren of dames is een superster in de regen. De ademende-waterdichte technologie houdt je droog tijdens hondenuitlaten, aan de zijlijn van het sportveld of tijdens het doen van boodschappen. Functioneel gezien krijgt het hoge cijfers voor doordachte details, zoals een verstelbare zoom, capuchon en manchetten, veilige steekzakken met rits en een interne borstzak voor kostbare spullen. Maar het is net zo populair vanwege zijn nauwsluitende, gestroomlijnde silhouet waarmee je er zelfs op de natste dagen goed uitziet.

REI Co-Op XeroDry GTX Jacket

Het laatste wat je nodig hebt als je het warm hebt in de regen, is een verstikkend regenjack. Deze stijl zorgt ervoor dat je niet doorweekt en vervolgens oververhit raakt als de temperatuur stijgt. De tweepunts verstelbare capuchon houdt het haar bedekt, de duurzame waterafstotende afwerking zorgt ervoor dat het water van je af rolt, en een ademende buitenlaag met stoffen ventilatieopeningen zal je niet verzwaren. Ook handig: de jas past gemakkelijk in je handtas voor woon-werkverkeer in de stad of in je rugzak voor buitenavonturen of de volgende Pride.

 *