Samenwonen

Samenwonen met je vriendin is een grote stap en het kan best een beetje spannend zijn. Wanneer je besluit om met je vriendin samen te gaan wonen, gaat het niet alleen om het delen van een huis. Het gaat er ook om ervoor te zorgen dat jij en zij met sommige dingen op één lijn zitten. Alles delen en samen herinneringen maken in je eigen huis is mooi, maar houd wel rekening met een aantal valkuilen. Je ego opzij zetten is de sleutel. Als jullie het bijvoorbeeld niet eens worden over de beste design meubels, denk dan eens buiten de hokjes en kies een middenweg.

Bereid samen het huis voor

Het is beter als jullie samen het huis kunnen opknappen/ opruimen/inrichten. Zo leg je samen een basis. Hoewel dit misschien een saaie bezigheid lijkt, zal het schoonmaken en voorbereiden van het huis voordat je erin trekt de overgang voor jullie beiden soepeler en gemakkelijker maken. Na het schoonmaken van het huis kun je heerlijk ontspannen in een Barcelona chair.

Vraag haar mening

Het is belangrijk dat je de tijd neemt om de inrichting van het huis te bespreken voordat je gaat samenwonen. Je moet bespreken welk soort meubilair het beste past bij elke kamer van het huis. Goed communiceren is dus belangrijk. Als het tijd is om meubels voor het huis te kopen, zorg er dan voor dat je eerst de mening van je partner vraagt ​​voordat je iets koopt. Dit kan namelijk veel invloed hebben. Als je bijvoorbeeld van vintage houdt, verzeker je er dan altijd van dat je vriendin dezelfde items mooi vindt voordat je een dure aanschaf doet. Op deze manier voelt iedereen zich op zijn gemak. Je kunt ook bespreken welk soort kleurenschema of thema het beste bij jullie beide persoonlijkheden past.

Deel huishoudelijke taken en respecteer elkaars privacy

Bij je vriendin intrekken betekent wennen aan elkaars routines en schema's. De beste manier om dit te doen is door huishoudelijke taken te delen. Probeer zoveel mogelijk de taken gelijk te verdelen, zodat geen van jullie het gevoel heeft dat de ander meer doet. Daarnaast moet je rekening houden met elkaars privacy. Wanneer jullie voor het eerst gaan samenwonen, kan het lastig zijn om je aan elkaar aan te passen. Een ding dat helpt om die overgang te vergemakkelijken, is respect hebben voor elkaars privacy.

*