Samen inrichten

Jij houdt van haar. Zij houdt van jou. Maar hou je van dezelfde dingen, meubels, kleuren? Waarschijnlijk niet. Als jij en je schat op het punt staan ​​om samen je eerste huis in te richten, ontdek je misschien dat jullie twee heel verschillende ideeën hebben over wat er goed uitziet. Zo kun jij fan zijn van gietvloeren, terwijl zij juist liever een houten vloer wil. Dus, hoe stel je een ruimte samen die bij jullie beiden past?

Stel grenzen 

Het is onwaarschijnlijk dat jij en je partner samen zullen zijn voor elk aspect van het ontwerpproces. Misschien ben je op pad en zie je wat volgens jou de perfecte bijzettafel is. Koop je het of niet? Het is het beste om te beslissen welke items gezamenlijke goedkeuring moeten hebben. Een manier om dit te doen is door een bedrag in te stellen. Als het artikel een bepaald bedrag overschrijdt, moeten jullie allebei worden betrokken bij de beslissing.

Start met neutrale muren

Een mix van ingrediënten kan geweldig werken als het een solide, neutrale basis heeft. Interieurdecoratie heeft eigenlijk altijd als basis de muurkleur. Omdat de wanden de achtergrond vormen voor elk ander onderdeel van de kamer, moeten ze overal goed bij passen. Zo moeten ze dus ook passen bij de kleur van je gietvloeren in je huis. Omdat jullie verschillende stijlen samen brengen, die van haar en die van jou, is een goed startpunt een neutrale muurkleur.

Volg de 80/20-regel

Het beste eclectische decor combineert niet alleen allerlei stijlen en objecten. Het heeft een kernlook waar de andere looks omheen kunnen clusteren. De 80/20 regel geeft je die kern. In het interieurontwerp is de 80/20-regel een verhouding die wordt toegepast op de meubelstijl. Om aan deze regel te voldoen, moet 80 procent van je meubels een uniforme stijl hebben. De andere 20 procent van het meubilair kan elke andere stijl zijn die je wilt. 

Kies een samenhangend kleurenpalet

Een basiskleurenpalet is een belangrijk aspect van elk kamerontwerp, bijvoorbeeld bij het kiezen van je gietvloer. Het is echter nog meer het geval wanneer je meerdere decoratiestijlen samenstelt. Het is belangrijk om het simpel te houden. Ontwerpers die met koppels werken, stellen voor om slechts twee hoofdkleuren voor een kamer te kiezen en vervolgens verschillende tinten van die kleuren als accentkleuren te gebruiken in plaats van een derde of vierde kleur toe te voegen. 

Ontwerp rond het doel

Als jij en je partner verschillende ideeën hebben voor een kamer, komt dat waarschijnlijk omdat jullie verschillende ideeën hebben over hoe de ruimte zal worden gebruikt. Dus als je op gespannen voet komt te staan, ga dan even terug en bespreek waar je denkt dat de ruimte voor is. Bepaal samen het doel van de kamer en bepaal het interieur vervolgens op basis hiervan.

*