Fijn koken

De één is gek op koken, de ander gek op bakken en weer een ander gewoon gek op eten. Hoe dan ook, je hebt een keuken nodig. Nu is in ieder huis wel een keuken aanwezig, maar kan jij echt uit de voeten met de keuken die in jouw huis zit of is die keuken nog geplaatst door de vorige bewoners en krijg je steeds meer het idee dat zij er nooit in gekookt hebben? Te weinig bergruimte, te weinig werkblad, het fornuis op een onmogelijke plek en een veel te kleine koelkast zijn veelgehoorde klachten. Het is dus tijd om je eens te oriënteren op een andere keuken. Maar hoe begin je?

Breng in kaart wat jij wilt van je keuken

Wil jij fijn kunnen koken in je keuken, dan zul jij zelf moeten bepalen wat je daarvoor nodig hebt. Je kunt het, bijvoorbeeld, fijn vinden om een glad en extra lang en breed werkblad te hebben of juist een apart kookeiland. Wil je de vriezer boven de koelkast of er juist onder? Wil je een combimagnetron of alleen een oven? Ga je over op elektrisch koken? Hoeveel kastjes en lades heb je nodig? Maak voor jezelf een lijstje met wat jij echt belangrijk vindt en dan wordt het tijd om een showroom te bezoeken.

Een bezoek aan een showroom kan heel verhelderend zijn

Maak er een dagje van en ga naar de showroom van Grando Keukens Purmerend. Je kunt hier veel verschillende keukens en handige oplossingen bekijken en je kunt je er laten informeren over mogelijkheden waar jij nog niet aan had gedacht. Denk dan aan handigheidjes als een speciale lade voor al je kruiden en specerijen of juist een handige manier voor het opbergen van al je bakspullen. Maar er is meer. Je kunt hier ook rustig kijken naar wat jij echt mooi vindt. Dan gaat het, natuurlijk, om de kleuren van de kastjes, het aanrechtblad en de achterwand, maar ook om de texturen. Wil je gladde kastjes zonder knoppen en handgrepen of wil je juist meer traditionele kastjes met handgrepen en knoppen in diezelfde traditionele sfeer? Het kan allemaal!

Stel de keuken samen

In de showroom zijn experts aanwezig die je niet alleen kunnen adviseren over wat handig kan zijn, maar ze kunnen je ook helpen de keuken samen te stellen. Een hoge kast hier, een kookeiland daar, de afzuiging in het kookeiland of juist een meer traditionele afzuigkap. Lades voor pannen, lades voor bestek en een warmhoudlade voor de borden. Er is zoveel mogelijk dat je daar écht wel wat hulp bij kunt gebruiken. De expert van Grando kan je helpen de keuken te tekenen, eerst plat en dan in 3D. Je nieuwe keuken komt dan, voor je ogen, tot leven. Het is nu nog een kwestie van bestellen en dan wachten. Voor je het weet sta jij te koken of te bakken in je nieuwe keuken!

 

*