Een nieuwe vloer

Wanneer je toch met je vloer aan de slag gaat wil je deze klus goed uitvoeren. Je investeert en wilt van de vernieuwing profiteren, isoleren en minder energieverbruik staan bovenaan jouw wensenlijst. En natuurlijk wil je de mooiste nieuwe vloer kopen die perfect past bij jouw woonstijl en interieur. Er komen veel vragen en keuzes op je af zoals:

  • Welke vloer is mooi en betaalbaar?
  • Welke vloer gaat het langst mee?
  • Kan je de vloer over een bestaande vloer heen leggen?
  • Welke vloeren isoleren goed?

Je hoeft het niet allemaal zelf uit te zoeken, jouw droomvloer is er al.

Welke vloer is mooi en betaalbaar?

Om te beginnen met een mooie vloer zoals natuursteen, marmer, echt houten vloerplanken of gebakken tegels, de keuze is gigantisch. Wil je graag zo'n vloer en denk je: wat kost dit, vast veel te duur?! De stenen en houten vloeren zijn er allemaal in een betaalbare variant. En met het oog is zo'n houtlook of steenlook vloer amper te onderscheiden van echt. Kies uit de mooiste en betaalbare pvc vloeren want:

  • Pvc vloeren zijn geschikt voor licht tot zelfs zwaar huishoudelijk gebruik
  • Een pvc vloer gaat jaren mee, je kan hem zelfs mee verhuizen
  • Pvc vloeren zijn makkelijk in onderhoud, handig toch?!

Er zijn pvc klikvloeren en zelfklevende pvc vloeren verkrijgbaar in allerlei dessins. Ben je liefhebber van een Scandinavisch interieur en de New Nordic woonstijl dan kies je voor brede houtlook pvc planken in een lichte tint. Bij een modern of industrieel interieur past de betonlook pvc vloer uitstekend, bepaal zelf of lichtgrijs of donkergrijs het beste past bij jouw woonstijl.

Kan je de vloer over een bestaande vloer heen leggen?

Goede vraag! Soms heb je een ondervloer nodig of is het nodig om de ondergrond te egaliseren voor dat je een vloer kan leggen. In de meeste gevallen hoef je niets te doen wanneer je voor een nieuwe pvc vloer kiest. Dan heb je in korte tijd een nieuwe vloer in huis liggen, zeker wanneer je voor een click pvc vloer kiest, die hoef je niet te verlijmen. Wat wel belangrijk is: kunnen de deuren nog dicht, want pvc vloeren zijn dan niet dik maar toch kan de uiteindelijke hoogte van je vloer ervoor zorgen dat de deur hoger moet. Heb je twijfels, laat je adviseren, wat de kleur en het vloerpatroon betreft en ook het leggen. Deze totaalservice bieden ze je in de woonwinkel in Hengelo, ze weten alles over vloeren en hebben de vakmensen in huis die de vloer bij je thuis komen leggen.

Welke vloeren isoleren goed?

Ook dit is een vraag voor de adviseurs uit de woonwinkel bij jou om de hoek. Het hangt af van de huidige situatie bij jou thuis, en of je bijvoorbeeld kiest voor een nieuwe vloer in combinatie met vloerverwarming. Vloerverwarming combineer je makkelijk met een pvc vloer omdat pvc vloeren de warmte goed doorlaten en de kamer snel op de gewenste temperatuur is. Zo kan je zelfs op je energiekosten besparen, de ruimte warmt snel en gelijkmatig op en je thermostaat kan een graadje lager. Meer weten? Loop gewoon eens binnen bij de woonwinkel in Hengelo.

*