Valentijnsdag 2023

Valentijnsdag zit er al weer aan te komen, dus is het tijd om te gaan nadenken over wat het plan voor deze Valentijnsdag is. Wat ga je met je partner doen? Ga je uit eten, ga je samen iets leuks doen of blijf je lekker thuis? En daarbij komt ook nog de vraag; Wat geef je jouw partner cadeau met Valentijnsdag? De mogelijkheden zijn eindeloos, wat ervoor kan zorgen dat je snel last hebt van keuzestress. Helemaal de laatste jaren, aangezien Valentijnsdag tegenwoordig niet meer gezien wordt als een feestdag alleen voor heterostellen. Er wordt ook genoeg georganiseerd op Valentijnsdag voor queer stellen, en dus zal er ruime keuze zijn om deze Valentijnsdag goed door te brengen. 

Wat geef je haar cadeau? 

Op Valentijnsdag is het natuurlijk heel leuk en romantisch om jouw liefje een cadeautje te geven. Maar wat is er nou leuk om te geven? Je kunt kiezen voor een traditioneel Valentijnscadeau; Een mooie bos rode rozen, een doos chocolade en een mooie kaart waarin je iets leuks schrijft over jullie relatie en hoe mooi en leuk ze is. Maar het is soms ook leuk om daar een beetje van los te komen en te kiezen voor iets heel anders. Zo kun je ook kiezen voor iets wat langer meegaat dan een bos bloemen en een doos chocolade. Bijvoorbeeld een leuke edelsteen armband of ketting, bamboe boxers, een mooie trui of misschien wel een goed boek. En natuurlijk kun je dan alsnog bij deze cadeaus een leuk kaartje doen of een mooie bos bloemen. 

Een Valentijnsdag cadeau hoeft niet persé iets tastbaars te zijn zoals een armband of boek. Je kunt er ook voor kiezen om jouw vrouw iets te geven om nooit meer te vergeten, zoals een dagje uit. Denk hierbij aan uit eten gaan, naar een expositie of museum, een dag een nieuwe stad ontdekken of zelfs een weekendje weg.

Queer events op Valentijnsdag

Veel stellen vinden het leuk om er op uit te gaan tijdens Valentijnsdag, zowel overdag als ‘s avonds. En als jij en jouw partner dat ook leuk vinden, kun je alvast van te voren gaan kijken naar welke gay-vriendelijke evenementen er zijn in Nederland op Valentijnsdag. Vaak wordt er namelijk wel een leuke avond georganiseerd in een club of bar, of soms zelfs een expositie in musea die gericht is op queer zijn. Ook als single kun je op Valentijnsdag vaak wel een Singles Night event vinden, waardoor je vast en zeker jouw Valentijnsdag gezellig doorkomt. 

Thuis Valentijnsdag vieren

Als jij en jouw partner niet zo zijn van het uit gaan en je eigenlijk liever thuis blijft, is er alsnog genoeg te doen. Je kunt namelijk thuis ook een date organiseren. Haal wat lekkers in de winkel en stel zelf een diner samen, of bestel iets lekkers online. Ook kun je een movie night organiseren waarbij je gezellig samen met jouw partner op de bank ploft, of juist een spelletjes avond met leuke bordspellen of juist vragenspellen. Online kun je genoeg suggesties vinden voor thuisdates, helemaal na de afgelopen corona tijd. Je zult vast en zeker iets vinden wat bij de behoeftes van jou en jouw partner past. 

*