Op pad in het voorjaar

Het duurt nog even, maar voor je het weet zullen de eerste lentezonnestralen dit jaar weer doorbreken. Waar het kwik in het begin van het jaar nog tot onder het nulpunt kwam, is dit vaak in het voorjaar wel afgelopen. Omdat het in Nederland in het voorjaar ontzettend lekker weer kan zijn maar ook flink guur, hebben wij een aantal leuke dingen voor je bedacht, die je met je partner kunt doen dit voorjaar. Het leuke aan deze activiteiten is dat je ze zowel met goed of slecht weer kunt doen. Dus kunnen jij en je partner wel wat extra inspiratie gebruiken om gedurende het voorjaar wat te gekke uitjes te plannen samen? We hebben er alvast een aantal voor je op een rijtje gezet.

Keverrally

Rijden in zo'n enorm iconische auto, die al tientallen jaren als absoluut stuk cultureel erfgoed geldt. Het leuke aan deze keverrally is dat het, vooral bij de wat ouderen onder ons, ook direct een stuk nostalgie oproept. Waar je natuurlijk met de meeste auto's vandaag de dag weinig anders zelf hoeft te doen dan sturen, gas geven en te remmen, was het in deze auto's echt 'werken'. Niet voor niets dus dat dit een veel geboekt uitje is voor veel bedrijven. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat alle deelnemers in het bezit zijn van een rijbewijs. Mits je natuurlijk met meerderen in een auto gaat. Als verhuurbedrijf heb je natuurlijk wel te maken met bepaalde verplichtingen. Zo is een zakelijke autoverzekering verplicht, maar een geldig rijbewijs voor de bestuurder logischerwijs ook.

Wandelen in het bos

Wat is er nu mooier dan tijdens het voorjaar het bos in te gaan en daar te genieten van de prachtige natuurlijk die heel langzaam weer tevoorschijn komt. Waar gedurende de eerste paar maanden van het jaar vaak alles nog grauw en grijs is, verandert dit in het voorjaar natuurlijk al ontzettend snel. Ga je het bos is voor een heerlijke wandeling, respecteer dan uiteraard wel de rust van alle dieren. Vooral tijdens het broedseizoen van bepaalde vogels is het extra belangrijk om voorzichtig te zijn, niet te hard te praten en er ook voor te zorgen dat je geen afval achterlaat. Overigens hoort dat laatste een vanzelfsprekendheid te zijn natuurlijk. Neem iets lekkers mee, zodat je ook onderweg even een keertje kunt stoppen en kunt genieten van al het moois wat de natuur je te bieden heeft. Ga je de grens over, checken dan wel even je autoverzekering bij Alpina.nl. Zo weet je namelijk zeker of je ook in het buitenland de juiste dekking hebt.

Je tuin zomerklaar maken

Het winterklaar maken van de tuin, dat vinden de meeste mensen niet erg leuk. Omdat je hier niet aan ontkomt, is het verstandig dit maar direct goed te doen. Want ook tijdens het voorjaar is het belangrijk dat je je tuin ook weer klaar maakt voor de zomer. Dit kun je doen door bijvoorbeeld wat nieuwe planten en bloemen te planten, maar ook het schoonmaken van je tuinset hoort hierbij. Vooral tijdens de heerlijke eerste lentezon is het fantastisch om dit samen te doen. Alleen al de voldoening die het geeft wanneer jullie klaar zijn, maakt het dat het niet alleen doeltreffend is, maar ook super leuk om te doen.

*