Zorg voor je sneakers

Sneakers zijn niet alleen een mode-statement, maar ook een investering in je voeten. Ze bieden comfort, stijl en kunnen je zelfs helpen bij het verbeteren van sportprestaties. Het is daarom belangrijk om goed voor je sneakers te zorgen, zodat ze lang meegaan en er fris uit blijven zien. In dit artikel delen we enkele schoonmaaktips en onderhoudsinstructies. Lees je mee?

Maak ze regelmatig even schoon
Het is belangrijk om je sneakers regelmatig schoon te maken met een zachte borstel. Dit betekent natuurlijk niet dat je ze na elke keer dragen moet schoonmaken, maar het vuil er te lang op laten zitten is nooit een goed idee. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om ze weer schoon te krijgen. En dat is zonde! Steeds weer nieuwe Nubikk sneakers kopen bij van Arendonk gaat natuurlijk wel in de papieren lopen (hoewel het natuurlijk wel altijd erg leuk is, nieuwe schoenen).

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen
Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddel of ammoniak voor het schoonmaken van jouw sneakers. Deze kunnen de kleur en het materiaal van je namelijk beschadigen. Gebruik in plaats daarvan milde schoonmaakmiddelen zoals een zachte zeep of speciale sneaker schoonmaakmiddelen. Deze zijn verkrijgbaar in de meeste sportwinkels en online.

Verwijder veters en inlegzolen
Voordat je begint met schoonmaken, verwijder je de veters en inlegzolen. Dit maakt het schoonmaken gemakkelijker en zorgt ervoor dat je overal goed bij kunt. Je kunt de veters en inlegzolen apart schoonmaken, of vervangen voor nieuwe als ze te vuil zijn geworden of misschien wel kapot zijn.

Maak de zolen schoon
De zolen aan de onderkant van je sneakers zijn vaak het lastigst schoon te maken. Gebruik hiervoor een harde borstel of een oude tandenborstel om het vuil van de zolen te schrobben. Als er hardnekkige vlekken op de zolen zitten, kun je proberen om ze voorzichtig weg te schrapen met een mesje. Pas hierbij wel op dat je het materiaal niet beschadigt.

Laat je sneakers drogen
Laat je sneakers van van Arendonk volledig drogen voordat je ze weer gaat dragen. Zet ze niet in direct zonlicht of bij een warmtebron, omdat dit het materiaal kan beschadigen. Zorg ervoor dat ze volledig droog zijn voordat je ze weer aantrekt.

Bescherm je sneakers
Er zijn speciale sprays en coatings verkrijgbaar die een beschermende laag op je sneakers aanbrengen. Deze laag voorkomt dat vuil en water in het materiaal trekken. Het is aan te raden om je sneakers altijd voor het eerste gebruik te behandelen met een beschermende spray.

*