Perfecte bril

Een bril is meer dan alleen een hulpmiddel om beter te kunnen zien. Het is een modeaccessoire waarmee je je stijl kunt uitdrukken. Maar om ervoor te zorgen dat je bril er niet alleen modieus uitziet, maar ook bij je gezichtsvorm past, moet je weten hoe je de perfecte bril voor jouw gezicht kunt kiezen. In dit artikel zullen we enkele tips en trucs delen die je kunnen helpen om de perfecte bril te kiezen die past bij jouw gezichtsvorm.

Stap 1: Bepaal jouw gezichtsvorm

De eerste stap bij het kiezen van de perfecte bril (kijk gerust ook eens bij de brillen voor heren) is het bepalen van jouw gezichtsvorm. Er zijn zeven gezichtsvormen: ovaal, vierkant, rond, hartvormig, driehoekig, langwerpig en diamantvormig.

Een ovaal gezicht heeft een langwerpige vorm met zachte rondingen en een lichte kin. Een vierkant gezicht heeft een brede, hoekige kaaklijn en een breed voorhoofd. Een rond gezicht heeft zachte rondingen en een breed voorhoofd en kin. Een hartvormig gezicht heeft een breed voorhoofd en smalle kin. Een driehoekig gezicht heeft een smal voorhoofd en een brede kaaklijn. Een langwerpig gezicht heeft een langwerpige vorm met een smal voorhoofd en kin. Een diamantvormig gezicht heeft een smalle kin en voorhoofd, en brede jukbeenderen.

Stap 2: Kies een bril die past bij jouw gezichtsvorm

Nu je weet welke gezichtsvorm je hebt, is het tijd om een bril te kiezen die daarbij past. Hier zijn enkele tips voor elk type gezichtsvorm:

Ovaal gezicht: Mensen met een ovaal gezicht hebben geluk, want bijna elke bril past bij hun gezichtsvorm. Probeer eens een montuur met rechthoekige vormen of cat-eye monturen voor een extra stijlvolle look.

Vierkant gezicht: Als je een vierkant gezicht hebt, kun je het beste kiezen voor ronde of ovale monturen. Deze zachte vormen verzachten de hoekige kaaklijn en maken je gezicht er minder hoekig uit. Vermijd rechthoekige monturen, omdat deze je gezicht er nog hoekiger kunnen laten uitzien.

Rond gezicht: Bij een rond gezicht moet je op zoek gaan naar monturen met hoekige of rechthoekige vormen. Deze zullen je gezicht optisch langer en slanker maken. Ronde monturen of te grote monturen kunnen je gezicht er nog ronder uit laten zien.

Hartvormig gezicht: Bij een hartvormig gezicht moet je kiezen voor monturen die de aandacht naar de onderkant van je gezicht trekken. Dit betekent dat je kiest voor monturen met een brede onderkant en smalle bovenkant, zoals cat-eye monturen of aviator monturen. Vermijd monturen die de nadruk leggen op je voorhoofd.

Driehoekig gezicht: Bij een driehoekig gezicht moet je op zoek gaan naar monturen die de aandacht naar boven trekken. Dit betekent dat je kiest voor monturen met een brede bovenkant en smalle onderkant, zoals cat-eye monturen of aviator monturen. Vermijd monturen die de nadruk leggen op je kaaklijn.

Langwerpig gezicht: Bij een langwerpig gezicht moet je kiezen voor monturen die je gezicht breder maken. Kies voor brede en ronde monturen om de aandacht naar je ogen te trekken. Vermijd smalle en rechthoekige monturen, omdat deze je gezicht nog langer kunnen doen lijken.

Diamantvormig gezicht: Bij een diamantvormig gezicht moet je kiezen voor monturen die de breedte van je gezicht accentueren. Kies voor ronde of ovale monturen met een brede bovenkant en smalle onderkant. Vermijd te grote of te kleine monturen.

Stap 3: Kies de juiste maat

Naast het kiezen van de juiste vorm, is het ook belangrijk om de juiste maat te kiezen. Een bril die te groot of te klein is, kan je gezicht uit verhouding brengen. Heb je overigens eenmaal de juiste bril en maat gevonden dan kun je op een later moment ook je brillen online bestellen. Hier zijn enkele tips om de juiste maat te kiezen:

  • Meet de breedte van je gezicht bij je jukbeenderen en kies een montuur dat dezelfde breedte heeft.
  • Let op de lengte van de veren (pootjes) van de bril. Deze moeten goed passen achter je oren en niet te strak of te los zitten.
  • Let op de neusbrug. Deze moet goed passen en niet te strak of te los zitten.

Stap 4: Kies de juiste kleur

Naast de vorm en maat is de kleur van de bril ook belangrijk. Hier zijn enkele tips om de juiste kleur te kiezen:

  • Kies een kleur die past bij je huidskleur en haarkleur.
  • Kies een kleur die past bij je persoonlijke stijl en de kleuren van je kleding.
  • Overweeg om een bril te kiezen met een contrasterende kleur. Dit kan je gezicht meer laten opvallen.

Stap 5: Probeer de bril uit

Ten slotte is het belangrijk om de bril uit te proberen voordat je hem koopt. Een bril kan er op de plank geweldig uitzien, maar kan er anders uitzien op je gezicht. Hier zijn enkele tips om de bril uit te proberen:

  • Probeer verschillende monturen en stijlen uit om te zien welke het beste bij je past.
  • Let op het comfort van de bril. Zit hij goed op je neus en achter je oren?
  • Let op de positie van de bril op je gezicht. Zit hij op de juiste plaats en past hij goed bij je gezichtsvorm?

 

*