Date ideeën voor het voorjaar

Nu het eindelijk weer warmer wordt is het heerlijk om in de buitenlucht te genieten, maar soms is het ook fijn om gewoon een dagje binnen door te brengen en te ontspannen. Gelukkig zijn er genoeg activiteiten die jij en je partner buiten of juist thuis kunnen doen. Met de volgende date ideeën kunnen jullie samen genieten van wat quality time en leren jullie elkaar nog beter kennen.

Wandeling & picknick

Nu de lente is aangebroken is het weer de perfecte tijd om naar buiten te gaan en de nabijgelegen natuur te verkennen. Er zijn genoeg wandelingen door het hele land te vinden, kijk bijvoorbeeld eens naar routes op de Veluwe of langs de kust. Daarnaast is er in de buurt van elke stad wel een natuurgebied te vinden waar je heen kunt fietsen of rijden. Vergeet ook niet om een picknickmandje mee te nemen met jullie favoriete lunch, snacks en drankjes. Zoek een plekje uit met een mooi uitzicht en maak er een gezellige picknick van. Als jullie in de stad wonen kunnen jullie er ook voor kiezen om een historische route te plannen die langs de meest belangrijke momenten gaat. Vergeet vooral niet een stop te maken bij jullie favoriete koffiezaakje voor een welverdiende pauze.

Moedig je favoriete team aan

Voetbal is in Nederland een van de meest populaire sporten. Hierdoor zijn er genoeg voetbalwedstrijden in de buurt te vinden. Of je nu je neefje of nichtje bij de lokale voetbalclub gaat aanmoedigen of tickets scoort voor een Eredivisie wedstrijd, als jullie van sport houden dan is het allebei gewoon heel leuk. Jullie kunnen het zelfs spannender maken door live te wedden op voetbal tijdens de wedstrijd. Degene die wint betaalt de volgende date, deal?

Organiseer een wellness dagje thuis

Naar de sauna gaan is natuurlijk altijd een uitstekende optie, maar soms wil je gewoon even wat geld besparen en een dagje thuisblijven. Gelukkig is het hartstikke makkelijk om thuis een wellness dagje te organiseren. Loop langs jullie favoriete winkel voor lichaamsverzorging en koop de heerlijkste producten. Denk hierbij aan een body scrub, body crème, gezichtsmasker, massageolie en heerlijk geurende kaarsen of wierook. Jullie kunnen de dag beginnen met yoga en meditatie om in de stemming te komen. Vervolgens kunnen jullie het bad vol laten stromen of gewoon lekker lang douchen. Of wat dacht je ervan om elkaar op een massage te trakteren? Maak de dag compleet door eten te bestellen of samen uitgebreid te koken.

Volg een kunstworkshop

Workshops zijn tegenwoordig zo populair en toegankelijk dat je ze voor allerlei activiteiten kunt volgen. Er zijn bijvoorbeeld workshops waarbij je leert schilderen, boetseren, tekenen, handwerken of houtbranden. Dit is slechts een greep uit het assortiment want er zijn nog veel meer workshops waar jullie met zijn tweeën deel aan kunnen nemen. Als jullie liever even alleen tijd met zijn tweeën doorbrengen dan kun je altijd een workshop thuis organiseren. Je hebt vast wel een vaardigheid waar je goed in bent zoals koken of handwerk die je je date zou kunnen leren. Dus haal de materialen en benodigdheden in huis en houdt een middag vrij om fijn samen bezig te zijn.

Ga naar een festival

Festivals zijn altijd leuk om te bezoeken en er zijn in Nederland genoeg festival om uit te kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld de Roze Filmdagen in Amsterdam. Tijdens dit LGBQT+ Film Festival worden er prachtige films en documentaires vertoond. Ook beginnen er in het voorjaar alweer verschillende Pride-festivals. Daarnaast zijn er allerlei muziekfestivals voor als jullie niets liever dan de hele dag dansen. Als liefde bij jullie vooral door de maag gaat dan is een foodfestival een uitstekende optie.

*