De juiste (sport-) bh

Als vrouw weet je als geen ander hoe belangrijk het dragen van een goede bh is. Niet alleen tijdens het dagelijks leven, maar ook wanneer je regelmatig intensief sport. Een goede bh kenmerkt zich doordat je niet het gevoel hebt dat je er één aan hebt. Dus heb jij de hele dag gewerkt en ben je blij dat je je bh kunt uitdoen, dan is dit een belangrijk signaal dat je waarschijnlijk een te strakke bh draagt. Tijdens het sporten is dit natuurlijk een heel ander verhaal. Juist dan mag je bh gerust wat strakker zitten, zoals een sport bh met high support voor tijdens het hardlopen. Om de juiste bh te vinden, hebben wij een aantal handige tips voor je.

De juiste maat

Als er iets is wat niet prettig zit, dan is het wel een sport bh die te strak is. Uiteraard is het wel belangrijk dat deze bh de juiste ondersteuning biedt, maar moet hij ook niet te strak zitten. Vaak is het aan te raden om de omvangsmaat een maatje strakker te nemen en de cupmaat een maat groter. Doordat je borsten naar elkaar worden gedrukt, is er wat meer ruimte nodig om de cups te kunnen vullen. Wel is het aan te raden meerdere soorten te proberen, aangezien ieder vrouwenlichaam natuurlijk anders is. Zo kan het zijn dat je vriendin een bh draagt die voor jou absoluut niet geschikt is. Zorg er ook voor dat je naast een goede bh ook een sport legging draagt tijdens het sporten. Niet alleen is dit een stuk comfortabeler, maar zorgt deze ook voor extra ondersteuning.

De juiste ondersteuning

Ondersteuning is een van de belangrijkste aspecten van een sport bh. Het is essentieel om een bh te kiezen die voldoende ondersteuning biedt voor jouw specifieke activiteit. Bij activiteiten met veel impact, zoals hardlopen of springen, is het belangrijk dat de sport bh de beweging van de borsten beperkt en schokken absorbeert. Dit kan worden bereikt door het dragen van een sport bh met ingebouwde cups of compressiemateriaal dat de borsten op hun plaats houdt. Voor activiteiten met minder impact, zoals yoga of wandelen, kan een sport bh met lichte ondersteuning voldoende zijn. Dit type bh zorgt voor comfort en een lichte compressie zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Ga naar een winkel

Wanneer je vaker een sport bh hebt aangeschaft, weet je natuurlijk precies wat je nodig hebt. Is het de eerste keer, dan is het vaak verstandiger om naar een winkel te gaan. Niet alleen kun je daar passen en direct voelen hoe iets zit, maar kunnen ze je ook helpen bij het maken van de juiste keuze. Vooral wanneer je wat grotere borsten hebt, is het extra belangrijk te zorgen voor goede ondersteuning. Zo kan het handig zijn om te kiezen voor een sport bh met verstelbare bandjes, zodat je deze precies naar wens kan aanpassen op de houding van je lichaam. Het mag dan wel even wat meer moeite kosten, maar het zorgt er wel voor dat je verzekerd bent van een goede bh.

*