Hotel chique slaapkamer

Kan jouw slaapkamer wel een make over gebruiken en ben je op zoek naar die luxueuze uitstraling van een hotelkamer, maar dan thuis? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met de juiste items en aandacht voor detail, kun je een prachtige hotel chique slaapkamer creëren, zonder dat je hiervoor een hele metamorfose hoeft te ondergaan. Met een andere kleur op de muur, het anders indelen van de kamer en een paar kleine decoratieve toevoegingen, kun je al een hele verandering teweeg brengen. Om ervoor te zorgen dat jij je slaapkamer kunt omtoveren tot een echte hotel chique kamer, hebben wij een aantal handige tips voor je.

Kleuren en texturen

Een hotel chique slaapkamer kan niet zonder de juiste kleuren en texturen. Kies voor neutrale tinten zoals crème, grijs, wit of beige als basis. Deze kleuren zorgen voor een rustgevende sfeer en stralen elegantie uit. Belangrijk is wel dat je muren mooi vlak zijn, dus zijn voorzien van een laag dunpleister, zodat je geen oneffenheden meer ziet. Combineer ze met subtiele accentkleuren zoals goud, zilver of donkerblauw voor een vleugje glamour. Vergeet ook niet om verschillende texturen aan je slaapkamer toe te voegen. Denk aan zachte kussens, luxe dekens en pluche tapijten. Deze texturen zorgen voor comfort en creëren warme, gezellige sfeer die je zoekt in een hotel chique slaapkamer. Ben je nu voornemens om de slaapkamer bijvoorbeeld naar de begane grond te halen en wordt er een stuk bijgebouwd, dan is nieuwbouw stucen een absolute aanrader. Zo is alles vlak en glad en heb je alle mogelijkheden om hier zelf iets mee te kunnen doen.

Beddengoed

Het bed is het middelpunt van elk hotel chique slaapkamer. Kies voor hoogwaardig beddengoed zoals satijnen lakens en kussenslopen. Deze geven je bed die luxe uitstraling waar je naar op zoek bent. Voeg daarnaast enkele decoratieve kussens toe in verschillende maten en texturen om je bed op te fleuren. Vergeet ook niet om wat aandacht te besteden aan de verlichting. Investeer in dimbare lampen, zodat je de sfeer in de slaapkamer kunt aanpassen. Voeg ook een aantal mooie sfeerlampen toe, zoals tafellampen of wandlampen, om die extra touch van elegantie te creëren. Belangrijk is wel dat je onthoudt dat de slaapkamer een plek is waar je tot rust moet kunnen komen. Voorkom dus dat je het te druk maakt.

De finishing touch

Je slaapkamer is natuurlijk niet compleet zonder leuke aankleding. Naast de keuze uit verschillende soorten pleisters voor op de muur, is het ook belangrijk om na te denken over het type verlichting, de eventuele accessoires die je wilt neerzetten en ook bepaalde decoratie voor aan de muur. Zo is een slaapkamer een vrij persoonlijke en ook intieme ruimte, dus mag je het er best romantisch maken. Wat dacht je van een gewaagd schilderij boven je bed of één van de vele andere leuke accessoires. Je zult namelijk zien, dat wanneer je aan de slag gaat met een paar kleine accenten, dit direct zorgt voor een totaal andere look en feel van de slaapkamer.

*