Je eigen bedrijf?

Kleine bedrijven bieden werk aan miljoenen professionals in tientallen sectoren. Elk jaar openen nieuwe bedrijven hun deuren en zorgen voor banen om hun lokale economieën te stimuleren. Niet alle ideeën voor kleine bedrijven zijn echter geschikt voor elk moment. In 2023 moet je voorbereid zijn om je aan te passen aan de veranderende verwachtingen van klanten, de mondiale omstandigheden en de economische realiteit. Als je overweegt dit jaar een klein bedrijf te starten, raden we in dit artikel een paar goede opties aan. Zelf een uitzendbureau beginnen kan uiteraard ook altijd nog! 

Bezorgbedrijf 

Als gevolg van de pandemie blijven steeds meer mensen thuis. Dat betekent dat de bezorgdiensten enorm zijn gegroeid; Alleen al de online voedselbezorgdiensten zullen tegen 2023 naar verwachting met ruim 100 miljard euro groeien. Om op deze golf mee te gaan, kun je je eigen lokale koeriersdienst aanbieden om boodschappen of medicijnen te bezorgen of andere essentiële boodschappen te doen. Naast het standaardtarief kun je extra kosten in rekening brengen voor langere leveringen, spoedbestellingen of het leveren van zware of omvangrijke artikelen. 

Boekhoudkundige diensten

Zowel particulieren als bedrijven vertrouwen elk jaar op boekhouddiensten om belastingaangiften in te dienen en te helpen bij de boekhouding en financiële planning. Deze consistente, betrouwbare vraag naar diensten is absoluut een voordeel als je een bedrijf wilt starten. Er zijn zeer minimale overhead-opstartkosten voor de boekhouding en de klus is gemakkelijk vanuit huis te doen. Dit is al helemaal het geval als je de producten van HelloFlex gebruikt ter ondersteuning. 

App-ontwikkeling

Bedrijven willen digitaal gaan en sommigen proberen zelfs hun eigen apps te bouwen om klanten te bereiken. App-ontwikkelaars kunnen bedrijven helpen hun visie werkelijkheid te maken door een aangepaste iPhone- of Android-app te bouwen. Voor app-ontwikkeling is geen formele opleiding vereist, maar voorafgaande training en ervaring met het bouwen van apps zijn belangrijk als je van plan bent om in het veld door te breken. Er zijn codeerbootcamps en gratis online cursussen die je kunnen helpen de basisbeginselen te leren en aan de slag te gaan.

Schoonmaakdiensten

Schoonmaakdiensten bieden essentiële mogelijkheden voor zowel woningen als commerciële panden en helpen bij het beheren van taken waar veel mensen geen plezier in of geen tijd voor hebben. Deze diensten kunnen één of meerdere keren per week functioneren als ondersteuning aan huis, of als dagelijkse hulpbron voor de commerciële bedrijfsvoering. Vanwege de aard van een schoonmaakdienst – er is geen fysiek kantoor nodig, de apparatuurkosten zijn laag en kunnen aan de klant worden gefactureerd en de openingstijden zijn flexibel – kunnen ondernemende ondernemers aanzienlijk succes boeken bij het opbouwen van een bedrijf in deze branche. 

Fietsenwinkel

Steeds meer mensen fietsen. Hobbyisten en serieuze fietsers zijn beide de drijvende kracht achter de mondiale groei. Dat betekent dat als je een winkel wilt openen, je een fietsenwinkel kunt overwegen. Denk vooral aan een fietsenwinkel die reparaties aanbiedt, omdat reparaties je bedrijf toekomstbestendig maken voor goede en slechte tijden. Mensen zullen minder snel nieuwe willen kopen als de economie traag is, en zullen eerder vasthouden aan hun bestaande apparatuur. Dat betekent dat als je reparaties aanbiedt, zij naar je toe kunnen komen.

*