Kinderkamers

Het vinden van een leuk thema voor de kinderkamer is en blijft vaak een hele uitdaging. Helemaal wanneer je nog niet weet of je een jongen of een meisje krijgt. Hoe leuk is het dan om te kiezen voor een unisex slaapkamer, die zowel geschikt is voor meisjes als voor jongens? Dat geldt natuurlijk niet alleen voor wanneer je nog niet weet wat je krijgt, maar voor het inrichten van een slaapkamer in het algemeen, zo zijn er namelijk ontzettend veel thema’s die geschikt zijn voor iedereen en daarom dus ook voor jou een goede keuze kunnen zijn. Omdat er zoveel te bedenken is, hebben we ons beperkt tot een aantal leuke thema’s voor de slaapkamer van je kind(eren). Bij deze thema’s staat neutraal centraal en dus bij uitstek geschikt voor iedereen.

Jungle slaapkamer

De jungle slaapkamer is een thema dat populair is bij zowel jongens als meisjes. Het leuke aan dit thema is dat je zelf vrij bent deze helemaal naar eigen smaak in te richten. Uiteraard staat de kleur groen centraal en mogen ook de jungle dieren niet ontbreken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een groene muur met wat dierenkoppen, maar is het ook leuk om een liaan in de slaapkamer te hangen, waarmee ze door de slaapkamer kunnen slingeren, mits er voldoende ruimte is natuurlijk. Belangrijk is wel dat je alles veilig houdt en ook zorgt voor de praktische zaken. Een half hoogslaper is voor een kleine slaapkamer bijvoorbeeld ideaal, zodat je extra ruimte overhoudt voor bijvoorbeeld het opbergen van kleding en andere spullen.

Neutrale kleuren

Bij jongens denken we meteen aan blauw, terwijl we bij meiden aan roze denken, maar waarom niet gewoon werken met neutrale kleuren? Vooral in een kinderkamer, waar rust erg belangrijk is, zijn kleuren zoals grijs, groen en ook pasteltinten uitermate geschikt om de kamer sfeervol en gezellig te maken. Daarbij komt ook dat deze kleuren geschikt zijn voor iedereen en je er dus niet over hoeft na te denken de hele kamer een make over te geven op het moment dat jullie een tweede kind van het andere geslacht krijgen. Zo kun je kiezen voor een neutrale kleur houten stapelbed, wat overigens ook ideaal is voor wanneer de beide kinderen op één kamer slapen. Let er wel op dat je de kleuren niet te neutraal houdt en af en toe wel eens met wat kleuren speelt om het wat levendiger te maken.

Favoriete superheld

Ieder kind heeft natuurlijk wel een favoriete superheld. Hoe gaaf is het dan om een slaapkamer te hebben waar deze held centraal staat? Omdat een superheld niets te maken heeft met of je nu een jongen of een meisje bent, vinden we dat deze beslist in deze top 3 met leukste uniseks kinderkamers moet. Nu heeft natuurlijk iedereen wel zijn of haar eigen voorkeur, maar is het helemaal aan jezelf om hier invulling aan te geven. Zo kun je bijvoorbeeld werken met alleen kleuren om het thema tot uiting te laten komen, maar doen stickers en allerlei bijpassende accessoires het natuurlijk ook goed om het nog meer kracht bij te zetten.

*