Welk bed voor je kind?

Het is een keuze waar veel ouders het lastig mee hebben. Er zijn namelijk heel veel soorten kinderbedden. De kinderbedden zijn er niet alleen in heel veel soorten, ze zijn ook nog voor kinderen in alle verschillende leeftijden. Goed onderzoek is daarom belangrijk. Welk bed is geschikt voor kinderen van een bepaalde leeftijd? Met de juiste informatie kun je de goeie keuze maken voor je kind. Het is bijvoorbeeld ook verstandig om rekening te houden met het ouder worden, zodat je niet voor elke fase een nieuw bed hoeft te kopen.

Kinderbedden

Een kinderbed kopen is geen makkelijke opgave. Je kunt een creatieve manier vinden voor je kleine met een peuterbed huisje of gewoon gaan voor de simpele oplossing met een regulier peuterbed. Het is allemaal mogelijk. Als we kijken naar de verschillende bedden zien we een aantal categorieën die veel gekocht worden. Peuterbedden zijn met stip de meeste verkochte bedden. Deze bedden zijn geschikt voor peuters maar ook wel daarna, zodat je lang met dit type bed kunt doen. We zien ook dat de junior bedden veel verkocht worden. Dit zijn de bedden die voor de fase na de peuter zijn. Dit is ook een fase waar ze weer lang gebruik kunnen maken van het bed. Dat maakte deze ook heel populair. Als laatste zien we de tienerbedden vaak als bestseller in de winkels. Net als de voorgaande bedden is dit er weer een die je lang kunt gebruiken. Dit zijn de grootste overkoepelende bedden voor kinderen. Deze scharen we allemaal onder de kinderbedden. Met deze bedden zien we ook weer een onderverdeling. Ze zijn er in alle soorten en maten.

Varianten kinderbedden

Bijna alle kinderen zijn gek op een stapelbed. Maar voor de kleinste kinderen is dit nog niet geschikt. Al denken ze zelf van wel. Voor de kleine kinderen adviseren we altijd een vloerbed. Deze staan laag bij de grond waardoor de kans op ongelukken erg klein is. Voor de grotere gezinnen is zoals gezegd een stapelbed een hele goede optie. Mochten de kinderen allemaal een eigen slaapkamer hebben dan is de hoogslaper een leuke optie. Met een hoogslaper heb je namelijk ook ruimte voor bijvoorbeeld een bureau onder het bed. Zo kun je praktisch omgaan met de ruimte die er beschikbaar is. Voor kinderen is dit ook gewoon ontzettend leuk. De ledikanten worden veel gebruikt voor de allerkleinste kinderen. Ook deze heb je in alle soorten en maten. Als laatste willen we nog het boxspringbed uitlichten. De boxspring is de favoriet van de volwassenen. We zien deze trend overslaan op de kinderen. Een boxspring voor kinderen is ook favoriet. De bedden zijn erg flexibel en kunnen gebruikt worden voor kinderen in de groei.

*