Originele dates

Wil je echt indruk maken op je date en iets speciaals opbouwen? Kijk dan verder dan de standaard Netflix en chill en ga voor een originele date. Soms valt een date namelijk tegen en vaak ligt dat aan de keuzes die je aan het begin maakt. Maar jij snapt dat je het anders moet aanpakken, weg van de standaard dates. Kies voor iets spannends en avontuurlijks in plaats van de gebruikelijke plekjes. Door steeds iets nieuws te proberen, wordt elke date een avontuur om nooit te vergeten. Hier zijn alvast een paar ideeën.

Bezoek het lichtfestival in Amsterdam

Dit kan natuurlijk maar 1 keer per jaar, maar maak er dan ook gebruik van! Je kunt tijdens het lichtfestival in de winter in Amsterdam een prachtige wandeling maken langs de lichtjes of zelfs een boottocht maken door de verlichte grachten. Romantischer kan het niet. In Utrecht kun je dit trouwens het hele jaar door doen. Neem een lekker drankje mee, doe een paar warme sokken aan en slenter langs de kunstwerken die de stad verlichten. De gezellige drukte en mooie verlichting zorgen voor een romantische sfeer. Wil je het nog specialer maken? Maak dan die rondvaart door de grachten en bekijk alles vanaf het water voor een echt uniek zicht op al die mooie lichtjes.

Picknicken onder de sterrenhemel

Maak van een simpele picknick iets heel speciaals door er een verrassing van te maken. Doe bijvoorbeeld eens het volgende: je neemt je date mee voor een casual wandeling door het park en doet ineens alsof je iets tussen de struiken vindt. Dat is het moment dat je een picknickmand en de champagne tevoorschijn haalt. Zo geef je een spontane en romantische draai aan jullie uitje!

Avondje arcade

Een avondje naar de arcadehal is ook echt top. Je kunt bijvoorbeeld samen allerlei oude spelletjes doen. Van Mario tot airhockey, er is van alles te doen. Het is perfect om een beetje competitie in je date te brengen en te kijken wie de beste is. Zou zij jou kunnen verslaan met haar geheime skills? Je kunt het nog leuker maken met een weddenschap: de verliezer trakteert op cocktails. Heb jij er al zin in?

Beklim een hoge toren

Een ander, uniek romantisch date-idee is om samen de Dom in Utrecht of de Martinitoren in Groningen te beklimmen. Het is een geweldige ervaring om samen hoog boven alles uit te stijgen. Er is zelfs zoiets als de 'Dom challenge', waar je samen de top bereikt, een kusje geeft en een selfie maakt om het moment vast te leggen. Tip (maar niet doorvertellen): neem stiekem een klein flesje wijn mee en proost bovenop met een geweldig uitzicht. Voor de Dom moet je wel even reserveren, maar de Martinitoren kun je zo op. Neem die anti slip sokken voor dames maar mee en doe stevige schoenen aan. Veel plezier!

Een dagje naar de Efteling

De Efteling, daar moet je echt weer eens naartoe! In de winter is het park pas echt betoverend, met alle lichtjes, winterse snacks en besneeuwde bomen die het gezellig en sprookjesachtig maken. Lekker samen schaatsen en genieten van je favoriete sprookjes. En natuurlijk mag je niet vergeten om een toer te maken in de Droomvlucht, voor een romantische kus. Dit is dé manier om je date perfect te maken.

*