Weekendje weg naar Sevilla

Hoewel Parijs voor veel mensen bekendstaat als de stad van de liefde, heeft Europa nog tal van andere romantische vakantiebestemmingen te bieden. Verras je vrouw of vriendin bijvoorbeeld eens met een citytrip naar het Spaanse Sevilla. Een van de voordelen van Sevilla is het prettige klimaat, vrijwel het hele jaar door. In de zomer geniet je hier van temperaturen ver boven de dertig graden Celsius, terwijl het hier ook in het voorjaar vaak al snel twintig graden of warmer is. De ideale weersomstandigheden voor een strandvakantie of een citytrip om de Spaanse cultuur te leren kennen. Sevilla is een leuke stad! 

Tip: boek vliegtickets Eindhoven Sevilla om te profiteren van een scherpe prijs. De tickets vanaf Eindhoven zijn vaak goedkoper dan die vanaf Schiphol. Zo heb je extra budget voor een luxe accommodatie of bijvoorbeeld een avondje uit eten in Sevilla. 

Sevilla de laatste jaren steeds meer in trek bij Nederlanders 
In de afgelopen jaren is Sevilla steeds meer in trek geraakt bij Nederlanders. Dat geldt overigens niet alleen voor Sevilla, maar bijvoorbeeld ook voor Malaga en Valencia. Het zijn leuke alternatieven voor Barcelona en Madrid, steden die vaak veel drukker en daarmee minder romantisch zijn. Je wilt een zo intiem mogelijk momentje voor jou en je partner! 

Populair in Sevilla zijn het koninklijk paleis, het Alcazar Sevilla, en onder meer de kathedraal van de stad. De Catedral de Santa María de la Sede is een van de grootste kathedralen ter wereld. Wist je dat de kathedraal in het verleden werd opgebouwd vanuit de resten van een oorspronkelijk Moorse moskee? Van die moskee staat de Giralda toren nog. Ook het Plaza de Espana en de wijk Santa Cruz zijn meer dan een bezoek waard. 

Geniet van het Spaanse culinaire leven in Sevilla 
Naast de fraaie cultuur en architectuur in Sevilla, biedt de stad je alle gelegenheid om kennis te maken met het Spaanse culinaire leven. Geniet van typisch Spaanse tapas of bijvoorbeeld paella. Combineer het met een Spaanse Cerveza, een droge witte wijn of een kan sangria. Ook cava is een drankje dat veel gedronken wordt in Spanje. De terrassen in Spaanse steden zitten vaak al vroeg in het jaar vol. De lokale bevolking geniet hier van een alcoholische versnapering of bijvoorbeeld een kop koffie aan het begin van de dag. Neem plaats op het terras en geniet van de typisch, vaak zeer uitbundinge Spaanse manier van communiceren tussen de andere gasten. 

*