Thuiskomen in je huis

Of je nu je ruimte wilt personaliseren, je geaardheid wilt vieren, of gewoon op zoek bent naar ideeën om je huis warm en uitnodigend te maken. Je huis is onderdeel van je eigen identiteit en dat mag gezien worden. Daarom delen we in deze blog een aantal stijlvolle en subtiele tips voor LGBTQ+ home decoratie.

Muurdecoratie

Een zeer bepalend onderdeel van ieder interieur zijn de kleuren op de muur. In principe maakt het niet uit of je kiest voor renovlies of stucen, aangezien het eerste wat opvalt de kleurkeuze is. Bij een nieuwbouwhuis zou je zelfs kunnen kiezen voor dunpleister, als je uiteindelijk maar een goede kleurkeuze maakt.

Betekent dat dan dat je alle muren moet beschilderen met regenboogmotieven? Nee, zeker niet. Een subtiele verwijzing in het interieur of in het behang is een mooie manier om je identiteit uit te dragen, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Denk aan schilderijen van lesbische kunstenaars, prints van iconische queer evenementen, of fotomontages van historische LGBTQ+ momenten. Kunst aan de muur kan een krachtig statement maken en een gevoel van verbondenheid creëren. Verzamel dus je favoriete kunstwerken en bepaal vervolgens welke kleur hier mooi bij past. Zo ondersteunt de kleur aan de muur het kunstwerk en leg je het accent op datgeen wat je het belangrijkste vindt. Je woning krijgt hier een enorme boost van!

Meer groen

Wanneer je thuiskomt na een lange werkdag, wil je terechtkomen in een ware oase van rust. De makkelijkste manier om dit te realiseren is je huis van zo veel mogelijk planten te voorzien. Niet alleen voegen ze kleur en leven toe aan de ruimte, maar ze kunnen ook helpen om de lucht te zuiveren en een gevoel van rust te creëren. Kies planten die passen bij je interieur en zorg ervoor dat je ze goed verzorgt. Er zijn zelfs planten met regenboogkleurige bladeren, zoals de calathea. Andere populaire opties zijn varens, orchideeën en vetplanten. Maar laat je vooral niet beperken tot deze suggesties. Ga naar je lokale tuincentrum en leef je uit!

Wees jezelf

Het belangrijkste aspect van LGBTQ+ home decoratie is het creëren van een ruimte die liefde, acceptatie en inclusiviteit uitstraalt. Onthoud dat je huis een weerspiegeling is van wie je bent, dus laat het stralen met trots en liefde voor jezelf. Of je dit nou gaat doen door te pronken met je liefje (denk aan foto's van jullie samen, het inlijsten van liefdesbrieven, of een galerijwand met jullie mooiste herinneringen), met unieke doe-het-zelfprojecten of met een knus leeshoekje inclusief een boekenkast met werken van lesbische auteurs. Nergens op de wereld kan je meer jezelf zijn dan in je eigen huis, dus laat je vooral niet vertellen wat je wel of niet kan doen met je interieur. Maak van je huis daarom een veilige en ondersteunende ruimte waar je jezelf kunt zijn zonder angst of oordeel. Door het lekker persoonlijk te maken zorg je ervoor dat je met een goed gevoel thuis kan komen. Dat is met afstand de belangrijkste decoratie tip die we kunnen geven.

*