Passie voor gamen

Kan een passie voor gamen twee mensen bij elkaar brengen?

Op de universiteit, samen sporten of gewoon winkelen bij de kassa - deze traditionele manieren om elkaar te leren kennen verdwijnen naar de achtergrond. Vandaag de dag worden meer koppels en vriendschappen digitaal gevormd. Er zijn een groot aantal apps die speciaal voor dit doel zijn gemaakt.

Maar hoe zit het met een ander gebied van het internet - de gaming sector? Is het mogelijk om liefde voor het leven of hechte vriendschappen te vinden tijdens het gamen? Ja, want gemeenschappelijke interesses brengen mensen samen!

Netwerkgaming brengt mensen uit het hele land samen

Er zijn twee manieren om te gokken. Sommigen spelen alleen, anderen netwerken met andere mensen uit het hele land of zelfs de hele wereld. Het is niet ongewoon dat dergelijke contacten uitgroeien tot digitale vriendschappen die verder gaan dan samen spelen. Mensen wisselen ideeën uit, voornamelijk via platforms als Teamspeak en Discord, maar ook in chats op Twitch of YouTube. Als de harmonie tussen twee mensen goed is, gaan de onderwerpen al snel verder dan het spel dat ze daadwerkelijk samen spelen en worden andere interesses uitgewisseld.

Ze praten over stress op het werk, praten over gedeelde interesses en natuurlijk over hun favoriete hobby - gamen. Terwijl je elke dag op het internet surft, je online casino's ontdekt in Nederland met een aantrekkelijk uitbetalingspercentage en plotseling is er iemand met wie je dit plezier kunt delen. Zulke ervaringen zijn net zo bindend als het kijken naar je favoriete streamer op Twitch via chat. Op een gegeven moment realiseer je je dat de persoon achter de nickname een "echt" persoon voor je wordt. Gevoelens zijn niet ongewoon, zowel vriendschappelijk als dieper.

Een bijzonder aspect is dat je tijdens het gamen op internet mensen leert kennen die je in het echte leven nooit zou hebben ontmoet. Onze bewegingsradius in het dagelijks leven is meestal klein. Als je in Amsterdam woont, is het onwaarschijnlijk dat je nieuwe mensen in Rotterdam ontmoet en omgekeerd. Het internet kent geen grenzen en dit vergroot al snel de kans op het maken van nieuwe contacten en meer.

Gemeenschappelijke hobby's verbinden en ontwikkelen zich sneller

Wanneer twee mensen samenkomen, delen ze hun dagelijkse leven. Tegengestelde interesses zijn geen fundamenteel probleem, maar gedeelde interesses creëren een diepere band. Als je van gamen houdt en veel van je tijd in je hobby steekt, zullen andere activiteiten snel verwaarloosd worden. Als je een partner aan je zijde hebt die deze passie deelt, kun je samen van je hobby genieten.

Bovendien kun je elkaar steunen, motiveren en aanmoedigen. Een gedeelde hobby kan mensen inspireren om zich verder te ontwikkelen en doelen te bereiken als koppel. Hoewel gamen een vrijetijdsbesteding is, speelt persoonlijke vooruitgang voor veel gamers een rol. Samen een spel met meerdere spelers voltooien schept banden en herinneringen voor vrienden, maar ook voor een stel.

Uiteindelijk zijn deze overeenkomsten ook een kwestie van begrip. Gamen kan een serieus twistpunt zijn in partnerschappen als de ene partner de hobby niet deelt. Hij voelt zich verwaarloosd en maakt geen deel uit van zijn partner op een belangrijk gebied. Wie dezelfde hobby deelt, kent de behoeften van de ander en reageert met meer begrip. Het maakt niet uit dat beide vrienden of partners samen spelen. Ook al is het soort spel anders, het principe blijft hetzelfde.

Van de virtuele naar de echte wereld met de juiste beschermende maatregelen

Als twee mensen maandenlang samen gokken, kunnen er emoties en gevoelens ontstaan. Er ontstaat een verlangen om de kennismaking over te zetten naar de echte wereld. Een blik op het nieuws laat zien dat dergelijke overgangen gevaren met zich meebrengen. Ondanks alle sympathie kan een bijnaam toch een andere persoon verbergen dan degene die gegeven is. Het is daarom belangrijk om de eerste echte ontmoeting niet te overhaast te plannen.

Schrijven, bellen, ontmoeten - het proces is vaak vergelijkbaar

Chatten op Twitch, gameplay bespreken op Discord. Plotseling is er een vriendelijke stem tegenover je en deel je meer van je dagelijks leven dan gepland. Als je nu het verlangen begrijpt om de ander privé beter te leren kennen, is het proces bijna altijd hetzelfde. Het begint met het uitwisselen van persoonlijke gegevens, in plaats van alleen te chatten in de groep op Discord, ga je over op WhatsApp of praat je met elkaar via de telefoon. De uitwisseling van foto's en videogesprekken laat je zien wie er aan de andere kant van de lijn zit.

Hoe dichter je bij elkaar komt, hoe groter het verlangen naar een echte ontmoeting en het is belangrijk om hier een paar voorzorgsmaatregelen te nemen:

  • Spreek af op een openbare plaats: Kies een plek die levendig is met andere mensen. Hoe goed je de ander ook denkt te kennen, zorg ervoor dat je hem of haar eerst persoonlijk ontmoet. Openbare locaties bieden je veiligheid en zijn neutraal terrein voor jullie beiden.
  • Informeer vrienden: Laat een vertrouwd persoon weten dat jullie hebben afgesproken. Geef hem of haar de tijd, plaats en contactgegevens van de andere persoon. Spreek een codewoord af dat je naar de ander stuurt in geval van problemen.
  • Wees voorzichtig met je persoonlijke informatie: Deel je privégegevens pas als je vertrouwen hebt opgebouwd in het echte leven. Geef je werkplek niet prijs en houd je adres geheim. Pas als je zeker weet dat de ander je vertrouwen verdient, mag je meer informatie uitwisselen.
  • Reis zelfstandig: Blijf autonoom bij de ontmoeting en gebruik het openbaar vervoer of je eigen auto. Zorg dat je niet afhankelijk bent van de ander.
  • Drink geen alcohol: Vermijd alcohol op de eerste date en houd je hoofd koel. Dit zal je helpen om naar je gevoel te luisteren en de juiste beslissingen te nemen. Zorg voor een noodplan voor het ergste geval, zodat je de ontmoeting vroegtijdig kunt beëindigen.

Conclusie: Koppelen is mogelijk omdat je hobby's deelt

Ja, samen gamen kan ertoe leiden dat je geïnteresseerd raakt in andere mensen buiten je hobby. De basis van de hobby stimuleert de dialoog en al snel gaan de onderwerpen niet meer alleen over het spel. Dit is echter geen garantie voor harmonie. Er zijn ook mensen met identieke hobby's die niet dezelfde vonk hebben. Als je specifiek op zoek bent naar een partner, denk dan niet alleen aan Twitch-chat als platform om mensen te ontmoeten. Ga in plaats daarvan op zoek naar gerichte apps en datingportals die specifiek gericht zijn op gamers.