Roadtrip!

Wat is er nu leuker dan met een stel vriendinnen de auto te pakken en op roadtrip te gaan?  Toch komt hier wel even wat meer bij kijken dan alleen het inpakken van de auto en gaan! Natuurlijk kun je ervoor kiezen lekker op de bonnefooi de weg op te gaan, maar enige voorbereiding is ook niet verkeerd, weten we uit ervaring. Daarom delen we graag een aantal handige tips met je, waarmee het allemaal net even wat makkelijker wordt. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks bij meerdere hotels of pensions aanklopt en blijkt dat alles helemaal volgeboekt is. Dus heb je een roadtrip op de planning staan of lopen jullie al een tijdje met het idee om zoiets te gaan doen, lees dan verder.

Plan een route

Het klinkt allemaal ontzettend leuk, zo in de auto stappen om vervolgens zonder eindbestemming op pad te gaan. Toch is dit allesbehalve verstandig om te doen. Wat we namelijk vaak zien, is dat er discussie onderling ontstaat, omdat de een eigenlijk wel vindt dat het tijd is om ergens te stoppen, terwijl de ander liever nog even door blijft rijden, omdat ze net een leuke stad op een van de vele borden langs de kant van de weg heeft zien staan. Door vooraf met elkaar een planning te maken, voorkom je deze discussie onderweg, wat direct voorkomt dat er irritaties ontstaan. Gebruik hiervoor een handige online reisplanner, zodat je direct kunt zien welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Zorg voor de juiste verzekering

Wanneer je een roadtrip gaat maken in Nederland is dit niet direct van belang, maar ga je de grens over, dan is het wel belangrijk om ook goed na te denken over de verzekering van je auto. Ben je bijvoorbeeld wel verzekerd op het moment dat er iets gebeurt en heb je wel pechhulp, mocht je ergens halverwege langs de Duitse snelweg staan met een rokende motor? Allemaal dingen waar je goed over na moet denken. Online je autoverzekering vergelijken om te kijken naar dekking en prijs is daarom wel belangrijk voor je vertrekt. Kijk bijvoorbeeld naar zaken zoals vervangend vervoer, maar ook de hoogte van het eigen risico op het moment dat je betrokken raakt bij een ongeval. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je bij thuiskomst nog een flinke rekening krijgt van je verzekeraar of een bergingsbedrijf omdat je toch niet goed verzekerd bleek te zijn.

Bepaal een budget

Op het moment dat je met een groep weggaat, is het verstandig om vooraf even wat duidelijke afspraken te maken. Bepaal bijvoorbeeld of jullie willen 'potten' of dat je liever tikkies heen en weer stuurt. Wat vaak het beste werkt, is dat je in het begin allemaal een bepaald bedrag in de pot doet en één iemand deze vervolgens beheert.

*