Damn, Honey - Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

 

Een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt. Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen.

Het feministische pamflet 'Damn, Honey' Je flappen moeten verbergen. Alle ballen in de lucht kunnen houden. Zonder relatie niet compleet zijn. Dat seks om de man draait. Dat het je eigen schuld is als je nageroepen wordt.

Marie Lotte en Nydia zijn er klaar mee. In dit pamflet schoppen ze deze misvattingen dan ook graag voor je onderuit. Ondersteund door hun eigen ervaringen roepen zij iedereen op om eens na te denken over de wereld om je heen en om vooral te doen waar je zelf zin in hebt.

Voor alle moeders, oma's, vriendinnen, collega's, jonge meisjes en alle andere vrouwen. En ook voor jezelf.

Over de schrijvers

Schrijfsters en vriendinnen Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen verwierven grote bekendheid doordat ze een dag leefden volgens de tips en regels uit het boek sexy, but tired. but sexy van influencer Jamie Li. Om een tegengeluid te geven op Jamie Li schreven ze Damn, Honey! Een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt. Damn, Honey heeft ondertussen een Instagram (@damnhoneyhetboek) en podcast (Damn, Honey; overal waar je podcasts kan luisteren).

Marie Lotte Hagen schreef eerder een kinderboek dat werd uitgebracht bij Pimento en van Nydia van Voorthuizen verscheen onlangs het hardloopboek Run baby run bij Xander Uitgevers. Samen maken ze de podcast Op orde waarin ze de luisteraar meenemen in hun zoektocht om als dertiger hun leven op orde te krijgen: www.opordepodcast.nl. Damn, Honey is hun eerste gezamenlijke schrijfproject.

Lees ook het artikel van Marie Lotte Hagen in de Volkskrant, over lesbisch zijn en de negatieve invloeden van heteronormativiteit in onze samenleving.