Julian - Fleur Pierets

 

Uitgever Das Mag: Toen Fleur Pierets in mei 2018 een boekcontract bij ons tekende, wisten we nog niet welke vorm haar verhaal precies zou aannemen. Wel wisten we waarom het boek er zou komen: voor Fleur Pierets was het simpelweg een noodzaak om een monument te bouwen voor Julian.

Het tragische verhaal ken je waarschijnlijk: de Belgische kunstenaar Fleur Pierets zou met haar partner Julian trouwen in alle 22 landen waar twee vrouwen dat mogen.

De bedoeling was op een positieve manier gelijke huwelijksrechten onder de aandacht te brengen. De wereldpers hing aan de telefoon, Marina Abramović stuurde gelukswensen. Na hun vierde huwelijk, in Parijs, werd Julian gediagnosticeerd met agressieve hersentumoren. Ze stierf twee maanden later, op 22 januari 2018.

'Tijdens het lezen van dit boek is mijn hart wel honderd keer gebroken. En toch ook weer geheeld door de muziek en kunst die, hand in hand met de tragedie, de liefde illustreren. Wat een ongelooflijk verlies maakt Fleur mee. Hoe moet je verder als de liefde van je leven in je armen sterft? Fleur kon maar één ding doen: Schrijven. Het resultaat is 'Julian', een boek even prachtig als meedogenloos. Het loopt niet goed af en er is geen einde aan het verdriet en gemis. Tegelijk stroomt de liefde door de zinnen en is dit boek een adembenemend monument geworden.' 

Hier lees je meer over 'Julian' (Zij aan Zij - september 2019) en over 22 the Project. 

Julian is verkrijgbaar in de boekhandels en online.