Delevingne, Cara (1992)

Cara begon als model in 2009 toen ze haar school verliet. Ze had succes. Zo werd ze Model of the Year tijdens de British Fashion Awards in 2012 en 2014 en verscheen in shows voor merken als Burberry, Chanel, Dolce & Gabbana, Victoria's Secret en Jason Wu. Cara was in 2013 het gezicht van een Chanel-reclamecampagne. Ze stond op de omslag van Vogue, i-D, Jalouse en Style. Op de Top 50 Models-lijst van models.com staat Cara nummer 17.

Ze begon haar carrière als actrice in 2012 met een kleine rol in de verfilming van Anna Karenina. Ze speelt prinses Sorokina, de verloofde van graaf Vronsky. Haar eerste hoofdrol kreeg ze in Kids in Love in 2013 en ze had ook een hoofdrol als Margo Roth Spiegelman in Paper Towns (2015). In 2016 was ze Echantress in de film Suicide Squad.

In oktober 2017 verscheen haar boek Mirror, Mirror dat geschreven is samen met de auteur Rowan Coleman. De Nederlandse vertaling door Erica Disco is verschenen in 2017 met als titel Spiegel.

In dat jaar bracht ze ook de videoclip I feel everything uit.

Cara is kritisch over de beloning van vrouwelijke en mannelijke auteurs in de filmindustrie. Zij vindt dat er gelijke beloning voor gelijk werk moet zijn. Wat betreft de liefde is ze duidelijk: ze heeft een hekel aan labels en haar liefde geldt voor de persoon en niet de sexe.

Foto: Instagram