Lundy-Paine, Brigette (1994)

Brigette Lundy-Paine (10-08-1994) is een Amerikaans actrice en mode-icoon, geboren in Dallas, Texas. Ze beschouwt haar acteercarrière als een bijprogramma van haar carrière als popster in de Improvisational Voice Band, 'Subtle Pride' (ft. Mina Walker, Zach Donovan en Misha Brooks). Brigette's ouders, Laura Lundy en Robert Paine, zijn beide artiesten in de Bay Area. Voorbeeld doet volgen: Brigette is, ondanks haar grote inspanningen om een ​​leven als wetenschapper te leiden, een carrière als acteur ingeslagen is. Ze hoopt in plaats daarvan op een dag een wetenschapper te spelen, a la Jody Foster in Contact.

Foto: Eugene Powers / Shutterstock

Brigette Lundy-Paine heeft vooral veel bekendheid verworven met haar rol in de Netflixserie Atypical (2017). Atypical gaat over het leven van Sam, een 18-jarige jongen in het autismespectrum. Lundy-Paine speelt de rol van Casey Gardner, de oudere zus van Sam Gardner.

Uit de kast

Brigette Lundy-Paine identificeert zichzelf als queer. De 25-jarige actice vertelde over haar eigen coming-out ervaring tijdens een interview met The Advocate in september 2018. 'Ik kom uit een queer gezin,' vertelde ze: 'Volgens mij was het gewoon een huilerig belletje naar mijn moeder toen ik mijn eerste vriendin had. En daarna was het zoiets van: 'Oh, ik hoef het aan niemand anders te vertellen. Ik ga gewoon uit met wie ik wil en hoef me daarvoor niet te verantwoorden.' De actrice voegt hier aan toe: 'Ik moet nog uitzoeken of ik ooit nog een heteroman zal daten. Ik ben het allemaal nog aan het verkennen.'

Bekijk de officiële trailer van Atypical!