Week 31 - Nish Barnard

'Terwijl hij steeds sneller de tegels onder hem nadert, die schijnbaar eindeloze laatste seconden, heeft Maarten een flits van hoop, hij zou misschien kunnen overleven, als...

Dan raakt zijn rug de betonnen bank op de binnenplaats. Hij hoort nog het krakend geluid van het breken van zijn wervels. Dat zijn schedel stuk slaat tegen de grond voelt hij niet meer. '

Op een zaterdagavond valt Maarten Mier van de galerij waar hij woont. In de dagen daarna, de heetste week van de zomer beleven vier heel verschillende hoofdpersonen de vlammende apotheose van een slepende familieruzie, die uiteindelijk leidt tot meer doden. Maar waar ook geluk en nieuwe liefde ontstaan.

Week 31 is een merkwaardig boek, een moordmysterie (maar niet heus) over mantelzorg, depressie, liefde en verantwoordelijkheid. De liefde tussen vrouwen is een simpel gegeven, geen bijzonder onderwerp in het verhaal, maar wel aanwezig.

Week 31 is het roman debuut van Nish (Texel 1966). Nish schreef eerder verhalen in meerdere verhalenbundels en in Zij aan Zij.

Het boek is voor €18,95 te bestellen bij uitgeverij droomvallei (www.droomvalleiuitgeverij.nl), bij Nish zelf (www.nishtexel.nl)  of bij de boekhandel.