Everything Everywhere All At Once

 

De film Everything Everywhere All At Once heeft een IMDb-score van 8 en telt maar liefst elf nominaties. De regisseurs zijn Dan Kwan en Daniel Scheinert, die onder meer de film Moonlight maakten.

Everything Everywhere All at Once gaat, zoals je al las in ons artikel over de Oscarnominaties 2023, over Evelyn en haar man Waymond. Hun twintigjarige lesbische dochter Joy (vertolkt door actrice Stephanie Hsu) heeft een niet Chinese vriendin. Evelyn verzwijgt tegenover haar vader, Joy's conservatieve opa, dat ze een vriendin heeft.

Evelyn en Waymond hebben een wasserette die weinig succesvol is. Regelmatig verschijnen Evelyn en haar man bij de belastinginspecteur, gespeeld door Jaimy Lee Curtis. Evelyn ervaart veel stress en tijdens een belastingcontrole op het kantoor van de belastingdienst komt Evelyn plotseling in een multiversum terecht. Er blijken heel veel Evelyn's te zijn. Zo is er niet alleen de Evelyn die een wasserette heeft, maar ook de Evelyn die kungfu-meester is en een Evelyn die een bekend internationaal filmster is. Het multiversum leert Evelyn om zich aan te passen om de vermogens van zichzelf in die verschillende universums te verbinden. Dat is heel hard nodig, want Evelyn's opdracht blijkt groot: het redden van het bestaan.