COC’s Europese verkiezingsdebat

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 5 april 2019
Tijd: 20:00-22:00
Type: Debat
Website: https://www.facebook.com/events/610384389423065/

Locatie:

Naam: TivoliVredenburg
Straat: Vredenburgkade 11
Postcode: 3511 WC
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Op vrijdagavond 5 april gaan onze nationale kopstukken bij de Europese verkiezingen in debat over LHBTI-kwesties. Zet die datum dus alvast in je agenda!


COC’s Europese verkiezingsdebat begint op 5 april om 20 uur (inloop vanaf 19u30) in de Hertz zaal van TivoliVredenburg op de Vredenburgkade 11 in Utrecht. Dat is direct naast Utrecht Centraal Station. 


Toegang is gratis, dus wie eerst komt die eerst maalt. 


Bij de Europese verkiezingen staat veel op het spel voor LHBTI’s in Nederland en de rest van Europa.


Hoe gaan de Europese politici er bijvoorbeeld voor zorgen dat geweld en discriminatie tegen LHBTI’s in de hele Europese Unie wordt aangepakt?


Wat gaan ze doen aan de anti-LHBTI wet die in Litouwen van kracht is? Of aan de bedreigingen van de Hongaarse premier Orbán aan het adres van de LHBTI-beweging?


Gaan onze afgevaardigden in Brussel er voor zorgen dat jouw huwelijk of relatie met een partner van gelijk geslacht in de hele Europese Unie wordt erkend? 


En hoe denken de toekomstige Europarlementariërs eigenlijk over asielbeleid? Mogen LHBTI-asielzoekers bijvoorbeeld worden teruggestuurd naar een land als Egypte, waar LHBTI’s worden vervolgd?


Je hoort het allemaal tijdens COC’s Europese Verkiezingsdebat op vrijdagavond 5 april in TivoliVredenburg in Utrecht. 


Lees ook: Europese Verkiezingsdebat


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

Schoonzochter

Mijntje en Mia gaan shoppen met Mijntjes moeder, die -eindelijk- helemaal geaccepteerd lijkt te hebben dat haar dochter met een vrouw samen is. Of toch niet..?

Lees verder

Rotterdam Pride

'House of Colours staat symbool voor onze kleurrijke en diverse stad: ons huis, waar we met elkaar aan bouwen – een inclusieve samenleving.'

Lees verder

Liefde: Hoe vind ik haar?

Dilemma: 'Ik krijg bijna het gevoel dat ik een sukkel ben dat ik een liefdevolle relatie zoek. Hoe ontmoet ik een leuke vrouw die hetzelfde wil als ik?'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden