COC’s Europese verkiezingsdebat

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 5 april 2019
Tijd: 20:00-22:00
Type: Debat
Website: https://www.facebook.com/events/610384389423065/

Locatie:

Naam: TivoliVredenburg
Straat: Vredenburgkade 11
Postcode: 3511 WC
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Op vrijdagavond 5 april gaan onze nationale kopstukken bij de Europese verkiezingen in debat over LHBTI-kwesties. Zet die datum dus alvast in je agenda!


COC’s Europese verkiezingsdebat begint op 5 april om 20 uur (inloop vanaf 19u30) in de Hertz zaal van TivoliVredenburg op de Vredenburgkade 11 in Utrecht. Dat is direct naast Utrecht Centraal Station. 


Toegang is gratis, dus wie eerst komt die eerst maalt. 


Bij de Europese verkiezingen staat veel op het spel voor LHBTI’s in Nederland en de rest van Europa.


Hoe gaan de Europese politici er bijvoorbeeld voor zorgen dat geweld en discriminatie tegen LHBTI’s in de hele Europese Unie wordt aangepakt?


Wat gaan ze doen aan de anti-LHBTI wet die in Litouwen van kracht is? Of aan de bedreigingen van de Hongaarse premier Orbán aan het adres van de LHBTI-beweging?


Gaan onze afgevaardigden in Brussel er voor zorgen dat jouw huwelijk of relatie met een partner van gelijk geslacht in de hele Europese Unie wordt erkend? 


En hoe denken de toekomstige Europarlementariërs eigenlijk over asielbeleid? Mogen LHBTI-asielzoekers bijvoorbeeld worden teruggestuurd naar een land als Egypte, waar LHBTI’s worden vervolgd?


Je hoort het allemaal tijdens COC’s Europese Verkiezingsdebat op vrijdagavond 5 april in TivoliVredenburg in Utrecht. 


Lees ook: Europese Verkiezingsdebat


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Vrijheid of geestelijk afsterven

Ingrid Kluvers schreef een roman over de coming out van een lesbische vrouw in de jaren 1980. De worstelingen van hoofdpersonage Hans zijn deels autobiografisch en voor iedereen herkenbaar.

Lees verder

Onthulling van Laxmi Manuela

'Het voelt voor mij ontzettend goed om tijdens Rotterdam Pride 2023 mijn persoonlijke verhaal te delen en zo anderen, die twijfelen over hun geaardheid, te inspireren!'

Lees verder

Liefde wint in België

Alice on the Roof bracht een hartverwarmend nummer uit om een historische mijlpaal te vieren: de 20e verjaardag van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht in België.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden