Roze Dag Beuningen

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 14 december 2019
Tijd: 13:30-17:30
Type: Groot Event
Website: https://www.facebook.com/RozeDag/

Locatie:

Naam: MFA 't Hart Ewijk
Straat: Den Elt 17
Postcode: 6644 EA
Plaats: Beuningen
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Op zaterdag 14 december wordt in de gemeente Beuningen voor het eerst een Roze Dag georganiseerd. Initiatiefnemer Ricardo Brouwer wil hiermee de aandacht voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse personen (LHBTI) vergroten. De middag in MFA 't Hart te Ewijk bestaat uit een symposium met aansluitend een theatervoorstelling en wordt geopend door burgemeester Daphne Bergman.


Toegang is gratis!


Tijdens het symposium spreken onder andere Astrid Oosenbrug (voorzitter COC Nederland) en de Belgische politiek wetenschapper Rémy Bonny.


Aansluitend zal de Bredase drag queen Emily Salvia haar voorstelling 'Don't Drag Me Down' spelen, een one-womanshow over het niet passen in de zogenaamde hokjes die de maatschappij je oplegt. Deze mix tussen spectaculaire performance en kwetsbare monologen is tevens een zoektocht naar acceptatie. Na afloop is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten en met elkaar te spreken.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden