Wandeling in de Achterhoek

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 20 juni 2021
Tijd: 11:00
Type: Overige
Website: https://poink.info/poink-wandelt-in-de-achterhoek-20-juni-2021/

Locatie:

Naam: Bredevoort / Achterhoek
Straat: startpunt volgt na aanmelding
Postcode: startpunt volgt na aanmelding
Plaats: Bredevoort / Achterhoek
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Omdat we elkaar binnenkort weer live kunnen ontmoeten, kunnen we ook weer samen op pad voor mooie wandelingen. Op zondag 20 juni organiseer ik daarom een wandeling rondom mijn woonplaats Bredevoort. Bredevoort ligt in de Achterhoek en de Achterhoek is vooral bekend om haar coulisselandschap. Dat is een landschap waarin landbouwgrond afgewisseld wordt met bossen of kleine bosschages. Die bosschages zijn aangelegd door de Scholtenboeren die hier ooit de gronden in bezit hadden. Het gebied rondom Bredevoort is licht glooiend omdat in een ver verleden hier de Rijn haar stroomgebied had. Het is een landelijk gebied met prachtige oude boerderijen, stille landweggetjes en smalle paden. Met deze wandeling gaan we zoveel mogelijk over onverharde ondergrond en als we over asfalt moeten, dan zal dat niet te lang zijn. Het is een wandeling van 15 kilometer.


Boerderij bij Bredevoort


Slingeplas bij Bredevoort


Theehuisje Bernardustuin Bredevoort


We lopen een rondwandeling die start en eindigt bij een station in de buurt van Bredevoort. Bredevoort is een mooi oud vestigingsstadje dat ook bekend is om zijn boekwinkels en boekenmarkten. We kunnen daar even wat drinken en rondkijken. Daarna lopen langs de Keysersbeek en het Waltfort terug naar het station. Ter afsluiting kunnen we daar nog wat drinken en eventueel ook eten.


Poink wandeling in de Achterhoek
Datum: Zondag 20 juni 2021
Tijd: start om 11.00 uur
Kosten: 1 euro
Gastvrouw: Agnes
Aanmelden via wandeling.poink@gmail.com. Na aanmelding krijg je meer informatie over de startlocatie.


Kijk ook eens op onze Facebookpagina of Instagram


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Een Zee van Liefde

'Het boek laat kinderen zien dat iedereen verschillend is. Elk gezin is speciaal, maar wat hen verbindt is dat hun ouders van hen houden.'

Lees verder

Regenboogfietspad Utrecht

Dankzij een initiatief van de Utrechtse hogeschoolstudent Elias van Mourik (22) heeft Utrecht sinds deze week het langste regenboogfietspad van de wereld.

Lees verder

Love is Love

'Ik geef mezelf geen label maar definieer me als queer, dat is voor mij een hele mooie omvattende term.' Jasha Elaine wil met haar muziek uitdragen dat liefde universeel is.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden