Oud Roze: Levensverhalen van 70+ lhbti’ers

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 9 augustus 2021
Tijd: 09:00-17:00
Type: Overige
Website: https://www.facebook.com/stichtingopenmind/

Locatie:

Naam: Westermarkt
Straat: Westermarkt
Postcode: 1016 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Portretten en verhalen van de oudere generatie LHBTI’s


Opdat wij niet zullen vergeten hoe zij onze vrijheid bevochten…


Fotograaf/kunstenaar Ernst Coppejans staat met Oudroze stil bij de ervaringen van de eerste homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) die openlijk voor hun geaardheid uit durfden te komen. Dankzij de generatie die de homo-emancipatie tot stand bracht, heeft de huidige lhbtiqa+ gemeenschap een vrijheid die allesbehalve vanzelfsprekend is en die actief moet worden onderhouden.


Coppejans verbeeldt de persoonlijke, inspirerende en soms schokkende – maar ook vooral prachtige en intieme verhalen van deze roze ouderen met Nederlandse en migratie achtergronden.



De landelijke opening van de fototentoonstelling vond op 30 juli om 14:30 uur plaats op de Westermarkt bij het de Westerkerk en het homomonument in Amsterdam. Daar zal de reizende multimediale Oudroze tentoonstelling door Splinter Chabot en de roze ouderen worden onthuld en 3 weken lang te bezichtigen zijn. Daarna reizen we door naar Amsterdam Zuid en nog tal van andere locaties en gemeenten.

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder

Horoscoop mei 2024

'De tijd die je nu steekt in het echt leren kennen van die leuke vrouw, voordat je halsoverkop weer ergens induikt, zal je een hoop drama besparen.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden