Tipping the Velvet

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 29 augustus 2021
Tijd: 14:30-16:30
Type: Cafe & Party
Website: https://www.theateroester.nl/

Locatie:

Naam: Theaterschool Utecht
Straat: Domplein 4
Postcode: 3512 JC
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Bij dit evenement wordt gebruik gemaakt van Testen voor Toegang


Londen, 1898. Een doodgewoon meisje in de keuken van het visrestaurant van haar vader. Ze is als de oester die zij openmaakt: van de buitenkant niet zo bijzonder, maar maak deze open en hier schuilt een hele wereld….


De 17-jarige Oesterverkoopster Nancy Astley droomt haar leven lang al van de Music Halls. Ondersteboven van Drag King Kitty Butler trekt ze naar het avontuurlijke Londen. Algauw worden ze geliefden en voeren ze samen hun Drag act op in theaters en music-halls. Een droom lijkt werkelijkheid geworden, maar dan leert Nancy dat liefde alleen niet genoeg is. Tipping the Velvet laat de onderkant van de Victoriaanse tijd zien, en legt pijnlijk de hypocrisie ervan bloot.


Tipping the Velvet


Tipping the Velvet is de kick-off theatervoorstelling van Theater Oester, opgericht door Simone Versteeg. Theater Oester maakt theatervoorstellingen vóór en dóór de LHBTI+ community, om zo de LHBTI+ kijker meer erkenning en herkenning te bieden. Met Tipping the Velvet wil Theater Oester de geschiedenis van LHBTI+ personen op de kaart zetten. Tipping the Velvet wordt een zinnenprikkelende Drag voorstelling met prachtige kostuums in de Victoriaanse traditie, met een knipoog naar het heden.


Over ons


Theater Oester maakt theatervoorstellingen vóór en dóór de LHBTI+ community. Theater Oester maakt theatervoorstellingen waarin het LHBTI+ publiek haar eigen verhalen terugziet, om meer zichtbaarheid te creëren en om de LHBTI+ kijker erkenning en herkenning te bieden.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder

Horoscoop mei 2024

'De tijd die je nu steekt in het echt leren kennen van die leuke vrouw, voordat je halsoverkop weer ergens induikt, zal je een hoop drama besparen.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden