Workshop Trans Erfgoed

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 29 september 2021
Tijd: 17:00-19:00
Type: Workshop
Website: https://www.facebook.com/events/555374335506102

Locatie:

Naam: OBA Oosterdok
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In deze workshop gaan we allerlei aspecten van transgendererfgoed bespreken en bekijken.


De workshop vindt plaats op woensdag 29 september 2021, 17.00 – 19.00 uur in OBA Oosterdok, 6e verdieping (Singelzaal).


PRAKTISCHE ZAKEN


Hoe voorkom je dat erfgoed wordt weggegooid; hoe kun je verstandig voor je spullen zorgen; hoe maak je anderen attent op het historische belang; waarop moet je letten wanneer je persoonlijk materiaal overdraagt aan een erfgoedinstelling?


INHOUDELIJKE REFLECTIE


Wat kan interessant erfgoed allemaal betekenen, wat vinden we bijzonder materiaal en wat niet, waarom en wie beslist dit? Hoe zorgen we dat ook immaterieel transgendererfgoed wordt verzameld? Wat verstaan we onder een erfgoedgemeenschap? Hoe kun je dit erfgoed voor zowel de eigen achterban als de rest van de samenleving presenteren?


MELD JE AAN


Het wordt een bijeenkomst van ongeveer twee uur met maximaal tien deelnemers die zelf deel uitmaken van de trans gemeenschap. Meld je aan of vraag om meer informatie door te mailen naar: aanmelden@ihlia.nl


Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van het project TRANS ERFGOED NL. Onderdeel hiervan is een tentoonstelling, die aankomende zomer bij IHLIA LGBTI Heritage te zien zal zijn, met een overzicht van Nederlandse transgendergeschiedenis. De tentoonstelling wordt gecureerd door Alex Bakker die ook deze workshop zal leiden. De gebruikte methode van deze workshop is tot stand gekomen in samenwerking met Rae Parnell. Dit programma is mogelijk gemaakt door steun van de Gemeente Amsterdam.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden