De geschiedenis van mijn seksualiteit, in gesprek met Tobi Lakmaker

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 6 november 2021
Tijd: 15:00-15:40
Type: Overige
Website: https://www.crossingborder.nl/programme/nl-nl-de-geschiedenis-van-mijn-seksualiteit,-in-gesprek-met-tobi-lakmaker

Locatie:

Naam: Theater Branoul
Straat: Maliestraat 12
Postcode: 2514 CA
Plaats: Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Tobi Lakmaker komt vertellen over zijn zeer persoonlijke debuutroman De geschiedenis van mijn seksualiteit. Een nietsontziend, smeuïg en grappig relaas over zijn liefdesleven en zijn eenzame worsteling met zijn gender.


Over De geschiedenis van mijn seksualiteit


De geschiedenis van mijn seksualiteit is het messcherpe en onconventionele romandebuut van Tobi Lakmaker, ooit tot muze verklaard en later tot lesbische fundamentalist. Een essentieel werk, gedurfder geschreven dan Frenkie de Jong voetbalt. Over het genie dat Tobi Lakmaker is, was of had moeten zijn.


Interviewer is Fatima Warsame.


Over Tobi Lakmaker


Tobi Lakmaker (1994) groeide op in Oud-Zuid, wilde in zijn jeugd profvoetballer worden en is tegenwoordig schrijver, pizzabakker en columnist. Zijn onconventionele romandebuut De geschiedenis van mijn seksualiteit verscheen afgelopen februari bij Das Mag. In deze zeer persoonlijke roman beschrijft Lakmaker zijn liefdesleven en zijn eenzame worsteling met zijn gender: een nietsontziend, smeuïg en grappig verhaal dat al vergeleken werd met het vroege werk van Arnon Grunberg en Ronald Giphart. Inmiddels zijn de filmrechten verkocht aan Man Up, het productiehuis van Halina Reijn en Carice van Houten.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden