Wandelen in Limburg

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 14 november 2021
Tijd: 11:00-15:00
Type: Sport
Website: https://devlam.eu/agenda

Locatie:

Naam: Herberg De Bos
Straat: Bosstraat 115
Postcode: 6071 PX
Plaats: Swalmen
Provincie: Limburg
Land: Nederland

Omschrijving:

14 november 2021 – Wandeling Swalmen 9,8 of 6,4 km.


Start: 11.00 uur


Startpunt: Herberg De Bos, Bosstraat 115, 6071 PX Swalmen


Betreft 2 wandelingen die vanaf de pauzeplaats gezamenlijk teruggelopen kunnen worden naar het beginpunt.


Wandeling 1 is tot pauze 6,3 km. en 2e gedeelte 3,5 km. is totaal 9,8 km.


Wandeling 2 is tot pauze 2,9 km, en 2e gedeelte 3,5 km. is totaal 6,4 km. maken een prachtige wandeling van ongeveer 11 km in de Voerstreek.


De pauzeplaats is restaurant/bar “De Mert” Markt 1, 6071 JD Swalmen


Deze wandeling gaat voor de korte route geheel langs de Swalm en de langere route gaat eerst door het mooie bosgebied van Swalmen en de terugweg ook langs de Swalm.


Swalmdal


Het Nederlandse deel van het beekdal, Swalmdal genaamd, omvat een negental terreinen in bezit van Staatsbosbeheer, in totaal 92 ha. Men vindt er riet, vochtige graslanden, bosjes en struiken en er groeit onder meer de agrimonie. Men vindt er de waterral, verschillende uilensoorten en het is het woongebied van de das. Ook de bever komt er voor. Een van de kleinere dieren die in het gebied te vinden zijn is de zeggekorfslak.


Al ruim 20 jaar wandelen wij met een steeds groter wordende groep vrouwen iedere 2e zondag van de maand ca.10km door het Limburgse landschap. Daarnaast organiseren de leden ook allerlei andere activiteiten. Wij komen uit heel Limburg en soms van iets verder weg. De activiteiten vinden vooral plaats in Zuid-Limburg, maar soms ook wat meer naar het noorden, oosten, zuiden of westen. Er lopen vrouwen mee van alle leeftijden. Iedereen is welkom. Je kunt altijd een keer vrijblijvend mee wandelen of meedoen bij een activiteit. De wandeling op de 2e zondag van de maand gaat overigens altijd door (tenzij het te gevaarlijk is door weersomstandigheden).


Bevalt het, dan kun je lid worden voor € 5,- per jaar, per vrouw. Je ontvangt dan 6x per jaar ons clubblad “Het Vlammetje” en een ledenlijst. Verder word je tussentijds op de hoogte gehouden van onze activiteiten en andere wetenswaardigheden en kun je deelnemen aan onze besloten vriendenpagina op Facebook.


Hoe groter de groep wordt, hoe meer verschillende soorten activiteiten we ondernemen. Zo zijn er ook geregeld lange stevige wandelingen met een hoog looptempo van een kilometer of 18 en ook rustige korte wandelingen deze vinden dan plaats op de 4e of laatste zondag van de maand.


Heb je een eigen initiatief, dan kun je dat heel makkelijk uitvoeren. Te denken valt bijvoorbeeld aan: klimmen op een klimwand, kajakken, filmavonden, bowlen, een dagje beeldhouwen, skiën in Snowworld etc. etc. Wij denken met je mee en helpen eventueel bij het organiseren.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden