L-week: L-talks

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 17 september 2022
Tijd: 10:00
Type: Workshop
Website: https://www.facebook.com/events/427329635711136

Locatie:

Naam: Het Roze Huis
Straat: Draakplaats 1
Postcode: 2018
Plaats: Antwerpen
Provincie: Antwerpen
Land: Belgie

Omschrijving:

Sluit aan bij de L-talks! Samen met gelijkgezinden praten we over de thema's die ons bezighouden in het dagelijks leven je hebt keuze uit 4 L-talks. Sympathieke moderatoren leiden de L-talks. Geef jouw interessante inzichten en luister naar ervaringen van anderen.

10u Ontvangst
**10u30 BLOK A** (keuze uit 2 L-talks)

L-TALK 1 Infomoment seksueel grensoverschrijdend gedrag:

Punt vzw neemt je mee in de wettelijke en wetenschappelijke discussie over Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag. Wat is de definitie in de wet en in de wetenschap? Wat zeggen de cijfers en de nieuwe strafwet? Wat is de impact op de LGBTQ-gemeenschap? En niet te vergeten: Hoe kan jij reageren als iemand in je omgeving slachtoffer dreigt te worden?

INFO SPREKER: Willem Magits begeleidt sinds 2015 vormingen omtrent weerbaarheid, grensoverschrijdend gedrag en communicatie voor jongeren. Als vrijwilliger bij PUNT. vzw zet Willem zich in om de inzichten en expertise van PUNT. vzw te verspreiden via workshops, lezingen, gesprekken, …
INFO PUNT: PUNT. vzw is een organisatie dat zich inzet voor een betere ondersteuning van slachtoffers die in aanraking zijn gekomen of nog steeds in contact komen met seksueel grensoverschrijdend gedrag.

L-TALK 2 Gender:
Hoe hangen jouw genderidentiteit, genderexpressie en/of seksuele oriëntatie samen? Welke impact heeft het ene op het andere? Stel je je vragen over wat als één van deze aspecten veranderd of nog in een grijze zone zit? Wil je ervaringen van andere horen zodat je jezelf beter begrijpt? Wil je gehoord voelen door een groep waarin je jezelf herkent en zoek je steun en verbinding? In deze safer space maken we de ruimte voor jouw vragen, noden en dromen.

12u30: Lunch (5 euro)

13u **BLOK B** (Keuze uit 2 L-talks)

L-TALK 3 Mijn PUNT is ANDERS:

Wanneer er niet naar een “nee” wordt geluisterd laat dat een wonde achter, voelen we ons niet gehoord en hebben we het gevoel dat onze stem er niet toe doet. Volgens cijfers zijn 8 op de 10 LGBT+ personen in hun leven blootgesteld aan seksueel geweld. In deze groep willen we in gesprek gaan met en over jullie verhalen, vragen, ervaringen hierrond... want je bent niet alleen.
PUNT. vzw zal deze groep begeleiden. Net als in hun praatgroepen, zullen ze ook hier het gesprek ondersteunen met een therapeut en een lotgenoot. PUNT. vzw zet zich in voor een betere ondersteuning van slachtoffers die in aanraking zijn gekomen of nog steeds in contact komen met seksueel grensoverschrijdend gedrag.

L-TALK 4: Daten en relaties voor trans vrouwen (+45):
Mensen leren kennen en daten kan een uitdaging zijn als trans vrouw. Wat is een geslaagde date? Welke dingen vertel je wel of niet op date? In deze interactieve workshop krijg je praktische tips en tools mee, zo ben je klaar voor jouw date. Met deze workshop mikken we op trans vrouwen boven 45 jaar, ben je jonger en heb je toch interesse in deze workshop? Laat het ons weten.

Aansluitend kan je deelnemen aan de workshop welzijnstips.

^^Doorlopend^^: We bieden een prikkelarme ruimte aan. Hier kan je even tot rust komen, ontprikkelen, mediteren of lekker niks doen. De prikkelarme ruimte vind je op draakplaats 2.

Inschrijven kan via https://forms.gle/ejsTXbnfZXeBM7QQ9 in dit evenement of via
l-week@hetrozehuis.be. Je inschrijving is pas definitief na betaling.

Iedereen is welkom ongeacht etnische afkomst, beperking, oriëntatie, genderidentiteit en -expressie,....Ervaar je financiële of andere drempels voor deelname? Laat ons dit zeker weten.

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden