Pink Panther Party

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 25 augustus 2022
Tijd: 14:30-22:00
Type: Cafe & Party
Website: https://introdans.nl/programma/pinkpantherparty/

Locatie:

Naam: Stadstheater Arnhem
Straat: Velperbinnensingel 10
Postcode: 6811 BP
Plaats: Arnhem
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Pink Panther Party laat tolerante discosfeer uit jaren 70 herleven


Welkom in the safe space! De bonte cast van 20 dansers vormt een diverse afspiegeling van mensen, met dansers van Introdans en andere dansgemeenschappen, zoals urban, showdans, funk en hiphop. Daarnaast schittert een tiental niet-professionele dansers op de discovloer. Pink Panther Party van choreografen Adriaan Luteijn en Chantal de Vries was dé jubileumhit van het afgelopen seizoen. Van 25 t/m 28 augustus komt dit spetterende discofeest terug, dit keer in Stadstheater Arnhem.


‘De losse heupen van Introdans houden de geest van de disco springlevend’, zo omschreef Trouw de voorstelling. De beginjaren van de disco was een tijd van idealen en mogelijkheden. In New York kwamen mensen uit de gay, latino en black community op veilige plekken bij elkaar om te dansen, simpelweg omdat ze in de ‘reguliere’ dansclubs niet welkom waren. Zo werden de discotheken en de discomuziek en -dans geboren. Ook als bezoeker van Pink Panther Party ben je onderdeel van het spektakel: je begint als toeschouwer, maar eindigt als deelgenoot. Want: dans is voor iedereen!


Introdans 


Al meer dan 50 jaar (2022 was het jubileumjaar) enthousiasmeert het moderne dansgezelschap zoveel mogelijk mensen voor de danskunst: met hart, ziel en heel veel vakmanschap. Inspirerende danskunstenaars uit de hele wereld maken het repertoire dat op wereldberoemde podia gepresenteerd wordt. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit de kunst verbindt Introdans mensen met hun verbeeldingsvermogen en eigen danskracht.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden