What You See Symposium

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 18 november 2022
Tijd: 14:30-18:00
Type: Debat
Website: https://whatyouseefestival.nl/symposium2022/

Locatie:

Naam: Het Huis Utrecht
Straat: Boorstraat 107
Postcode: 3513 SE
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Wat zeggen LGBTQIA+ rechten over de staat van een land? Wat betekent het om één Europa te zijn? Hoe krijgt solidariteit met andere landen concreet vorm? Met kunst als aanjager gaan we hierover in gesprek. De Vlaamse spoken word artist Hind Eljadid toont een deel van haar docu Beyond Borders over LGBTQIA+ communities in verschillende Oost-Europese landen. Ze nodigde modeontwerper Nikola Eftimov uit Noord-Macedonië uit die een spetterende modeshow voor uiteenlopende mannenlijven geeft. Schrijver Lisa Weeda leest voor uit nieuw werk en de Bulgaarse Míhail Vuchkov geeft ons een inkijkje in de Bulgaarse samenleving. Kom en praat mee!


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

K's Choice - Community Edition

What You See Festival: Leo van Emden volgde twee maanden lang de bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice.

Lees verder

Pink Parents: Sylvia en Wendy

'Het krijgen van een kind is voor veel regenboogouders een intensief traject en dan is het kindje daar… Hoe leuk is het dan als iemand met een cadeautje komt dat op jouw gezin gericht is?'

Lees verder

Caribisch & queer

Hoe zit het precies met het roze leefklimaat in het Caribisch gebied? Homoseksualiteit is nog strafbaar in zes verschillende gebieden, maar er zijn ook positieve ontwikkelingen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden