Queering the City of Literature

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 20 november 2022
Tijd: 14:00-16:00
Type: Overige
Website: https://whatyouseefestival.nl/qtcol2022/

Locatie:

Naam: Theater Kikker
Straat: Ganzenmarkt 14
Postcode: 3512 GD
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Deel twee van ons befaamde event Queering the City of Literature 2022 komt steeds dichterbij! Na een fraaie eerste aflevering in Villa Concordia staan auteurs en team QtCoL nu te trappelen om tijdens het komende What You See Festival hun teksten te delen en met het publiek de binnenstad met queer ogen te verkennen.


Queer de stad met ons op zondagmiddag 20 november!


Afgelopen zomer schreven Steff Geelen, Nicole Römer en Alara Adilow op onze uitnodiging een gloednieuwe tekst over het queer lichaam in relatie tot de stad.


Op 20 november dragen ze hun teksten op verschillende plekken in de binnenstad voor. Zij, en wij, gaan hiervoor dus de straat op!


Beginnend met een voordracht in Theater Kikker lopen we samen via het Stadhuisplein naar het Homomonument op het Domplein en tenslotte weer terug naar Kikker. Onderweg kun je luisteren naar de verhalen waarmee we de stad queeren. En je draagt zelf actief bij aan QtCoL door de teksten die je hoort op tekstkaartjes op te hangen in de stad.


Aan het eind, weer in Theater Kikker, sluiten we af met een videoboodschap van special guest dichter Babeth Fonchie Fotchind. Daarna volgt de presentatie van onze  speciale QtCoL zine met alle gebundelde teksten van dit jaar, geïllustreerd door Luca van der Vossen. Elke bezoeker krijgt dit prachtige boekje (normaal E 7,50) cadeau!


Doe mee aan deze bijzondere ervaring en reserveer snel je ticket via What You See.


Tot zondag 20 november!


Het QtCoL team 2022: Melle, Kris, Huib-Jan, Annegida, Hannelore en Marischka


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Op het Domplein

Genieten met mijn vriendin en onze kleine, van de Pietjes en pepernoten. Ik kijk om me heen en ineens zie ik mezelf op dit plein zo'n tien jaar terug. Flashback naar de zomer van 2013, Roze Zaterdag in Utrecht...

Lees verder

'Extremisme' in Rusland

Het hooggerechtshof in Rusland heeft ingestemd met een verbod op de 'internationale LHBT beweging' en vanaf onmiddellijke ingang wordt de 'organisatie' aangemerkt als extremistisch.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden