Queering the City of Literature

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 20 november 2022
Tijd: 14:00-16:00
Type: Overige
Website: https://whatyouseefestival.nl/qtcol2022/

Locatie:

Naam: Theater Kikker
Straat: Ganzenmarkt 14
Postcode: 3512 GD
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Deel twee van ons befaamde event Queering the City of Literature 2022 komt steeds dichterbij! Na een fraaie eerste aflevering in Villa Concordia staan auteurs en team QtCoL nu te trappelen om tijdens het komende What You See Festival hun teksten te delen en met het publiek de binnenstad met queer ogen te verkennen.


Queer de stad met ons op zondagmiddag 20 november!


Afgelopen zomer schreven Steff Geelen, Nicole Römer en Alara Adilow op onze uitnodiging een gloednieuwe tekst over het queer lichaam in relatie tot de stad.


Op 20 november dragen ze hun teksten op verschillende plekken in de binnenstad voor. Zij, en wij, gaan hiervoor dus de straat op!


Beginnend met een voordracht in Theater Kikker lopen we samen via het Stadhuisplein naar het Homomonument op het Domplein en tenslotte weer terug naar Kikker. Onderweg kun je luisteren naar de verhalen waarmee we de stad queeren. En je draagt zelf actief bij aan QtCoL door de teksten die je hoort op tekstkaartjes op te hangen in de stad.


Aan het eind, weer in Theater Kikker, sluiten we af met een videoboodschap van special guest dichter Babeth Fonchie Fotchind. Daarna volgt de presentatie van onze  speciale QtCoL zine met alle gebundelde teksten van dit jaar, geïllustreerd door Luca van der Vossen. Elke bezoeker krijgt dit prachtige boekje (normaal E 7,50) cadeau!


Doe mee aan deze bijzondere ervaring en reserveer snel je ticket via What You See.


Tot zondag 20 november!


Het QtCoL team 2022: Melle, Kris, Huib-Jan, Annegida, Hannelore en Marischka


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

K's Choice - Community Edition

What You See Festival: Leo van Emden volgde twee maanden lang de bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice.

Lees verder

Pink Parents: Sylvia en Wendy

'Het krijgen van een kind is voor veel regenboogouders een intensief traject en dan is het kindje daar… Hoe leuk is het dan als iemand met een cadeautje komt dat op jouw gezin gericht is?'

Lees verder

Caribisch & queer

Hoe zit het precies met het roze leefklimaat in het Caribisch gebied? Homoseksualiteit is nog strafbaar in zes verschillende gebieden, maar er zijn ook positieve ontwikkelingen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden