ECWO Gender Balanced Leadership Conference

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 18 november 2022
Tijd: 09:30-18:30
Type: Overige
Website: https://www.eventbrite.co.uk/e/ecwos-annual-gender-balanced-leadership-conference-reconnecting-women-tickets-422497680937

Locatie:

Naam: De Forumzaal, Van der Goot building, Woudestein Campus, Erasmus University Rotterdam
Straat: Burgemeester Oudlaan 50
Postcode: 3062 PA
Plaats: Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Op vrijdag 18 november organiseert het Erasmus Centre for Women and Organisations (ECWO) de Gender Balanced Leadership Conference. Sprekers en deelnemers gaan aan de slag met het thema '(Re) Connecting (Wo)men'. En beantwoorden de vraag: hoe kunnen we de kracht van vrouwennetwerken benutten om samenwerkingen te creëren die leiden tot noodzakelijke verandering? Tijdens de conferentie wordt voor het eerst de Dianne Bevelander Prijs uitgereikt. Geke Rosier, oprichter van RightBrains ontvangt deze nieuwe prijs die in het leven is geroepen ter ere van Dianne Bevelander, oprichter van ECWO.


Het onderzoeksteam van ECWO onderzoekt momenteel de mate en noodzaak van betrokkenheid en samenwerking tussen beroeps- en branchegerichte vrouwenorganisaties en -netwerken in Nederland. De resultaten van dit onderzoek naar de mate en noodzaak van betrokkenheid en samenwerking tussen beroeps- en branchegerichte vrouwenorganisaties en -netwerken in Nederland, zullen tijdens de conferentie met de deelnemers worden gedeeld door ECWO-onderzoeker Kirsten Kardijk. Daarnaast staat netwerken en kennisdeling vanuit het bedrijfsleven deze dag centraal.


Geke Rosier wint eerste Dianne Bevelander Prijs


Oprichter van RightBrains in Nederland, Geke Rosier, is de winnaar van de eerste Dianne Bevelander Prijs. RightBrains is een organisatie die zich inzet voor meer vrouwen in digitale functies en de digitale genderkloof overbrugt door middel van een speciaal mentorschap en een carrièreplatform. De prijs eert professor Dianne Bevelander, die in 2014 ECWO oprichtte aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit (RSM). Prof. Bevelander overleed in augustus 2021 en gezien het belang van ECWO en Bevelanders vurige wens dat het goede werk wordt voortgezet, initieerde haar familie een gedenkfonds in haar naam. Door de toekenning van een jaarlijkse prijs en ondersteunende beurzen (die vanaf 2023 worden ingevoerd) bevordert het Dianne Bevelander Memorial Fund de doelstelling van ECWO om vrouwen mondiger te maken en degenen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de professionele vooruitgang van vrouwen in het zonnetje te zetten en te eren. Als winnares van de Dianne Bevelander Prijs ontvangt Rosier een beurs van 1500 euro, te gebruiken voor een project naar keuze dat de gelijkheid van mannen en vrouwen bevordert. 


ECWO's uitvoerend directeur, professor Hanneke Takkenberg: "In haar oprichting van RightBrains - in hetzelfde jaar dat Dianne ECWO oprichtte - heeft Geke dezelfde vastberadenheid als Dianne had. Ze heeft ook een gepassioneerde en principiële benadering van het werk dat RightBrains doet en dat is precies wat Dianne haar hele leven lang heeft laten zien."


"Ik ben vereerd dat ik deze prijs krijg", aldus Rosier. "Het voelt ook heel bijzonder omdat ik Dianne lang geleden heb ontmoet, op een van haar evenementen. Ze is een inspiratie voor veel vrouwen en ik was een van hen."


Programma, sprekers en kaartverkoop


Klik hier voor het uitgebreide programma en meer informatie over de kaartverkoop. Hieronder vindt u alvast een kleine greep uit het (Engelstalige) programma.


Opening, keynote en panelsprekers:


v.l.n.r. Professor Hanneke Takkenberg (Executive Director, ECWO), Denise Abbot (Senior Vice President of HR, FedEx Europe), Wing Tang (Co-founder, Women Connected) en Jens van Tricht (Founder en Director, Emancipator).


Break-out sessions en sprekers:


The role of storytelling in connecting and belonging (workshop + lancering van de ECWO boekenclub)


Linzi Fidelin (co-founder of Ani's World, the first inclusive book subscription in the Netherlands)


Kaat Zoontjens(Drama Director, Women Connected, the largest performing arts network for women in Rotterdam)


Mary Jane Roy(co-author and publisher of the book 'Ready for Female Leadership: The Future is NOW')


No No No! What would happen if YOU were first priority? (workshop)


Nicola Kleyn, Dean: Executive Education at Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM)


Hanneke Takkenberg, ECWO.


Menstrual health at work: re-imagining organisations to improve wellbeing, prevent burnout and change cultures (workshop)


Maria Carmen Punzi. PhD candidate, Rotterdam School of Management and menstrual health activist


SHE LEADS Roundtable Discussions 


About the power of connections and role models in empowering female entrepreneurship and leadership. Engage in 'unconference style' conversations with experts at Erasmus Centre for Entrepreneurship to share your opinion and to learn more about the latest insights around the topic of female entrepreneurship and leadership. 


Katty Hsu (Senior Researcher)


Irene Tsitse (Researcher)


Robin Driessen (Education Programme Manager) 


Afsluiting Keynote spreker:


Professor Henriette Prast (Econoom en lid van de Eerste Kamer, Partij voor de Dieren)


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Roze Woensdag 2024

'Stichting Roze Woensdag nodigt iedereen uit om deze dag in het roze te lopen en te feesten, want hiermee toon je solidariteit aan de LHBTIQ+ gemeenschap. We vieren wat we bereikt hebben en staan stil bij wat er nog te doen is op dit vlak.'

Lees verder

Spiegelbeeld

Haar vingers bewogen, haar nagels kropen tergend langzaam omhoog. Kippenvel op het randje van lekker. Er klopte iets niet. Er was een derde hand, in mijn nek... - Fran & The City

Lees verder

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden