Transgender Gedenkdag

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 20 november 2022
Tijd: 18.00
Type: Overige
Website: https://www.facebook.com/events/5886287798098574/

Locatie:

Naam: Keizersgrachtkerk
Straat: Keizersgracht 566
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Transgender Day of Remembrance 2022

Papaya Kuir and Trans United Europe with the support of TNN invite you this Sunday 20th of November, to remember and honor our trans siblings, victims of violence.

The program starts at 18:00 hours with a ceremony at the Keizersgrachtkerk (Keizersgracht 566
1017 EM Amsterdam), and from there we will walk to the Homomonument where we can lay flowers and pray for our fallen siblinx.

--


Tijdens de herdenking, met verschillende sprekers en muziek, worden de namen van alle 327 slachtoffers voorgelezen.


Alejandra Ortiz, auteur en organisator van de Amsterdamse herdenking: ‘Op 20 november herdenken en eren we mensen die door transfobie om het leven zijn gekomen. Ook al wordt in veel landen de wetgeving stapje voor stapje beter, trans mensen van over de hele wereld dealen nog dagelijks met stigma en discriminatie.’ Ortiz is zelf een trans vluchtelinge uit Mexico. Haar non-fictie boek De waarheid zal mij bevrijden kwam in oktober uit.


 



 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

K's Choice - Community Edition

What You See Festival: Leo van Emden volgde twee maanden lang de bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice.

Lees verder

Pink Parents: Sylvia en Wendy

'Het krijgen van een kind is voor veel regenboogouders een intensief traject en dan is het kindje daar… Hoe leuk is het dan als iemand met een cadeautje komt dat op jouw gezin gericht is?'

Lees verder

Caribisch & queer

Hoe zit het precies met het roze leefklimaat in het Caribisch gebied? Homoseksualiteit is nog strafbaar in zes verschillende gebieden, maar er zijn ook positieve ontwikkelingen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden