Workshop visuele poëzie

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 17 februari 2023
Tijd: 17:00-19:00
Type: Workshop
Website: https://ihlia.nl/

Locatie:

Naam: IHLIA LGBTI Heritage
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In activistische kringen wordt vaak gezegd dat men staat op de schouders van reuzen: Wij borduren voort op de acties van de personen die ons voor gingen om hedendaagse sociaal-maatschappelijke verandering teweeg te brengen.


Op dezelfde wijze worden nieuwe verhalen, nieuwe gedachten, gedichten en inzichten gecreëerd met eeuwenoude woorden die al talloze keren herhaald zijn. De betekenis en impact van geschreven woorden zit niet alleen in wat er geschreven staat, maar ook hoe het geschreven staat:


In deze workshop zullen de deelnemers het archiefmateriaal uit IHLIA ontleden en recyclen om tot nieuwe gedichten te komen. Lees zelf wat de reuzen van toen te zeggen hadden over lhbtiq+- emancipatie en laat je inspireren om jouw eigen verhaal te vertellen. De focus ligt op de vormgeving van de woorden door te werken met verschillende soorten materiaal zoals karton, textiel, verf en meer.


De workshop wordt gegeven door Devika Chotoe (zij/hen). Devika is een choreografe, performance artiest en schrijfster en zet zich in voor de BIPOC LGBTQIA+ community met haar stichtingen Hindostaans & Queer en Fite QLub.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden