Workshop visuele poëzie

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 17 februari 2023
Tijd: 17:00-19:00
Type: Workshop
Website: https://ihlia.nl/

Locatie:

Naam: IHLIA LGBTI Heritage
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In activistische kringen wordt vaak gezegd dat men staat op de schouders van reuzen: Wij borduren voort op de acties van de personen die ons voor gingen om hedendaagse sociaal-maatschappelijke verandering teweeg te brengen.


Op dezelfde wijze worden nieuwe verhalen, nieuwe gedachten, gedichten en inzichten gecreëerd met eeuwenoude woorden die al talloze keren herhaald zijn. De betekenis en impact van geschreven woorden zit niet alleen in wat er geschreven staat, maar ook hoe het geschreven staat:


In deze workshop zullen de deelnemers het archiefmateriaal uit IHLIA ontleden en recyclen om tot nieuwe gedichten te komen. Lees zelf wat de reuzen van toen te zeggen hadden over lhbtiq+- emancipatie en laat je inspireren om jouw eigen verhaal te vertellen. De focus ligt op de vormgeving van de woorden door te werken met verschillende soorten materiaal zoals karton, textiel, verf en meer.


De workshop wordt gegeven door Devika Chotoe (zij/hen). Devika is een choreografe, performance artiest en schrijfster en zet zich in voor de BIPOC LGBTQIA+ community met haar stichtingen Hindostaans & Queer en Fite QLub.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden