Regenboogweekend: Wie ik ben? Homo, lesbisch én gelovig

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 17 februari 2023
Tijd: 09:00-00:00
Type: Overige
Website: https://www.deplaats-ameland.nl/component/content/article/70-zinzoek-weekenden/140-regenboogweekend-wie-ik-ben-homo-lesbisch-en-gelovig

Locatie:

Naam: Sint-Magnusplaats
Straat: Oosterlaan 2
Postcode: 9161 AC
Plaats: Hollum
Provincie: Friesland
Land: Nederland

Omschrijving:

Wat betekent het voor jou om gelovig en gay te zijn? Waar voel jij je op geloofsgebied thuis? Wat heb je in deze zoektocht over jezelf ontdekt? Wat was voor jou belemmerend? En wat heeft je juist gesteund?


Over deze vragen gaat het regenboogweekend op Ameland onder leiding van LHBT-predikant Wielie Elhorst en pionier Sijbrand Alblas van De Plaats. Deze dagen blikken we terug op onze coming-out. Voor de één is dat nog recent, voor de ander is dat al lang geleden. We staan stil bij hoe we geworden zijn tot wie we nu zijn. Samen wisselen we ervaringen uit en laten ons hierbij inspireren door een Bijbelverhaal. Op zaterdagochtend is er een creatieve workshop waarbij we met originele knutselmaterialen onze identiteit verbeelden. In de middag maken we een heerlijke wandeling over het prachtige eiland en raken verder in gesprek. ‘s Avonds is er een muzikale avond en op zondag hebben we een gezamenlijke viering. We hopen je te ontmoeten voor een ontspannen en gezellig samenzijn op Ameland.


Wat gaan we doen?


Coming out is voor ons allemaal verbonden met de vraag naar identiteit: wie ben je nu/wat heeft je gevormd/hoe wil je gezien worden? En welke rol speelt geloof hierin? We cirkelen rond dit woord in gesprek maar ook door onze creativiteit aan te spreken: in een workshop zaterdagmorgen, tijdens de muziekavond op zaterdag en door een gezamenlijke viering op zondagmorgen. Wat doen we niet? Praten over de gewraakte Bijbelteksten, strategieën voor veranderingen in kerken bedenken, elkaar overtuigen van ‘juiste’ keuzes voor een homoseksueel leven, er een therapeutisch weekend van maken. Waar we met elkaar niet uitkomen, laten we open en geven we over aan God.


Datum: 17, 18 en 19 februari 2023.


Kosten: € 125,- per persoon (exclusief overtocht en accommodatie)


Wat allemaal bij de prijs is inbegrepen: klik op deze link


Wil je meer weten? Stuur een mailtje naar: info@deplaats-ameland.nl.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden