CinemAsia Film Festival | Ginger & Honey Milk + panel Queer & Accessibility

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 8 maart 2023
Tijd: 19:00
Type: Film
Website: https://cinemasia.nl/nl/filmfestival/ginger-honey-milk/

Locatie:

Naam: Rialto VU
Straat: De Boelelaan 1111
Postcode: 1081HV
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Van 7 tot en met 12 maart opent CinemAsia Film Festival de deuren van de Amsterdamse filmtheaters Studio/K, Rialto De Pijp en Rialto VU voor een veelzijdige trip door Azië. CinemAsia, het enige pan-Aziatische filmfestival van Nederland, toont deze 15e editie een brede selectie aan spraakmakende films die nog niet eerder in Nederland vertoond zijn. Vast onderdeel van de selectie is de focus op LHBTQ+ verhalen en activiteiten voor de LHBTQ+ gemeenschap.


Ginger & Honey Milk (Japan, 2021)


Vier jonge mensen worstelen met hun persoonlijke problemen ten tijde van Japan’s strenge lockdown. Kento, een dove student, komt in het reine met zijn seksualiteit. Hij neemt zijn vriend Rei, die al een relatie heeft, in vertrouwen over zijn opbloeiende gevoelens voor een medestudent die hij online Japanse Gebarentaal (JSL) leert. Wanneer hun taalbarrière voor misverstanden zorgt, wordt de ‘vierhoeksverhouding’ wel heel ingewikkeld… 


Ginger & Honey Milk een fijngevoelige vertelling over verschillende vormen van eenzaamheid. De film brengt op een mooie manier de taalbarriere tussen dove en horende mensen in beeld. Ook laat de film zien wat de pandemie met jongeren doet, evenals de intersectionele uitdagingen waar mensen die zowel queer als doof zijn te maken hebben in hun liefdesleven.


Na afloop van deze vertoning praten we met het Roze Gebaar over hoe men navigeert tussen verschillende identiteiten? Hoe identificeert men zich met en voelt men zich onderdeel van de betreffende gemeenschap? In dit panel komen de verschillende ervaringen aan bod van mensen met een gehoorbeperking met queer plekken en verschillende manieren om met taal uitdagingen om te gaan.


In samenwerking met VU Pride en Roze Gebaar. Gebarentolken aanwezig (NGT + JSL + ASL).


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden