Umaversity Event over seksuele gelijkheid

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 5 maart 2023
Tijd: 13:00-17:30
Type: Groot Event
Website: https://www.umaversity.com/event

Locatie:

Naam: A'dam & CO
Straat: Overhoeksplein 3
Postcode: 1031 KS
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Intieme ontdekkingstocht voor vrouwen+ ter ere van International Womens Day


Het is bijna weer zover: de dag dat vrouwen worden gevierd en we ons hard maken voor gelijke rechten. Op dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag en staan zelfbeschikking, individuele rechten, vrijheid en de gelijkwaardige behandeling van vrouwen centraal. Ter ere hiervan organiseert LELO, high-end designer van seksspeeltjes en voorvechter van seksueel welzijn, op zondag 5 maart samen met zangeres Jo Sarah het Umaversity Event. Iedereen die zich identificeert als vrouw en/of een vulva heeft is welkom om te leren en delen over hun seksualiteit en lichamen.


Umaversity is opgericht door zangeres en kunstenaar Jo Sarah om bewustzijn te creëren rond het vrouw+ lichaam. Enerzijds om seksuele ervaringen te verbeteren voor mensen die zich identificeren als vrouw en/of een vulva hebben, anderzijds om te streven naar meer seksuele gelijkheid. 'Uma' betekent vrouw in het Surinaams en 'versity' is een plek om te leren en te delen, vandaar: Umaversity. 


Voor het Umaversity Event op 5 maart bundelen Jo Sarah, LELO en Intimina hun krachten om bezoekers te informeren en inspireren om op een veilige manier en zonder schaamte te kunnen genieten van seks en hun seksualiteit. 


Tijdens het event delen deskundige sprekers hun kennis en ervaring over de vulva en seksualiteit. Daarnaast zijn er panels over taboes rond onderwerpen als 'Plezier op alle leeftijden' en 'Mijn vrouwelijke+ lichaam in Iran, Suriname en China'. Ook zijn er interactieve workshops die vrouwen+ en hun band met hun lichaam versterken, live muziek van zangeres Romy Dya, sensuele poëzie optredens van drie vrouwelijke+-dichters en een Umaversity-markt met merken die zich richten op vrouwen+.


Embrace Equity


Het evenement van Umaversity staat in het teken van het thema van de Internationale Vrouwendag van dit jaar: #embrace equity ofwel 'omarm gelijkheid', waar onderwerpen als genderstereotypering en inclusie een hoofdrol spelen. Met dit evenement werkt Umaversity actief aan het aanpakken en ontmantelen van systemen van onderdrukking, taboes, stigma's en privileges die ongelijkheid voor vrouwen+ van alle achtergronden in stand houden. 


Het event begint om 13.00 uur en eindigt om 17.30 uur met drankjes &DJ. Het event vindt plaats in A'DAM&CO, Overhoeksplein 3 in Amsterdam. Tickets zijn € 15,-. en koop je via www.umaversity.com/event.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden