Actie DAMN, HONEY - Vrouwendag

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 8 maart 2023
Type: Overige

Locatie:

Naam: Heel Nederland
Plaats: Boekhandels
Land: Nederland

Omschrijving:

We geven mensen een tool waarmee zij het gesprek kunnen aangaan over alle shit waar je als vrouw van deze tijd mee moeten dealen," aldus Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, DAMN, HONEY.


DAMN, HONEY is een toegankelijk feministisch platform, opgericht door founding mothers Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Hun uitgangspunt? Kunnen doen waar je zelf zin in hebt. Die boodschap dragen ze uit in hun boeken, wekelijkse podcast en Instagramaccount. Marie Lotte en Nydia willen mensen inspireren en tools bieden waarmee zij het gesprek over genderongelijkheid kunnen aangaan. Zo ontstond het idee van een ludieke stunt met toiletrollen als gespreksstarters, powered by duurzaam wc-rollenmerk The Good Roll.


Op Internationale Vrouwendag (8 maart) bezoekt DAMN, HONEY boekhandels in Groningen, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam. Hier zullen zij niet alleen hun lezers ontmoeten en boeken signeren, maar ook speciale shit waar je als vrouw mee moet dealen toiletrollen uitdelen.


Er zijn duizend toiletrollen beschikbaar. De wikkel waarmee deze is ingepakt staat vol met cijfers over genderongelijkheid in Nederland. DAMN, HONEY heeft zeer actieve volgers (de zogenaamde ‘honingballen’), die worden opgeroepen om deze ingepakte wc-rollen door het (openbare) plekken in hun omgeving te verspreiden en dit vervolgens te delen op social media. Ook krijgen alle vrijwilligers van de aankomende Feminist March een toiletrol in hun goodiebag. Zo zorgen we er samen voor dat niemand meer om de shit waar een vrouw mee moet dealen kan. Op Internationale Vrouwendag is deze toiletrol dé gespreksstarter over hedendaags feminisme: in de kroeg, op de sportclub, op het werk óf thuis.


Je vindt Marie Lotte, Nydia, en de toiletrollen, hier:


9.30-10.15 uur - Van der Velde, Grote Markt 54-55 Groningen


13.00-13.45 uur - Dekker van de Vegt, Marikenstraat 29 Nijmegen


15.00-15.45 uur - Savannah Bay, Telingstraat 13 Utrecht


17.00-17.45 - Scheltema, Rokin 9 Amsterdam


Daarnaast liggen de rollen ook bij een aantal andere boekhandels verspreid door het hele land. 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden