Actie DAMN, HONEY - Vrouwendag

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 8 maart 2023
Type: Overige

Locatie:

Naam: Heel Nederland
Plaats: Boekhandels
Land: Nederland

Omschrijving:

We geven mensen een tool waarmee zij het gesprek kunnen aangaan over alle shit waar je als vrouw van deze tijd mee moeten dealen," aldus Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, DAMN, HONEY.


DAMN, HONEY is een toegankelijk feministisch platform, opgericht door founding mothers Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Hun uitgangspunt? Kunnen doen waar je zelf zin in hebt. Die boodschap dragen ze uit in hun boeken, wekelijkse podcast en Instagramaccount. Marie Lotte en Nydia willen mensen inspireren en tools bieden waarmee zij het gesprek over genderongelijkheid kunnen aangaan. Zo ontstond het idee van een ludieke stunt met toiletrollen als gespreksstarters, powered by duurzaam wc-rollenmerk The Good Roll.


Op Internationale Vrouwendag (8 maart) bezoekt DAMN, HONEY boekhandels in Groningen, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam. Hier zullen zij niet alleen hun lezers ontmoeten en boeken signeren, maar ook speciale shit waar je als vrouw mee moet dealen toiletrollen uitdelen.


Er zijn duizend toiletrollen beschikbaar. De wikkel waarmee deze is ingepakt staat vol met cijfers over genderongelijkheid in Nederland. DAMN, HONEY heeft zeer actieve volgers (de zogenaamde ‘honingballen’), die worden opgeroepen om deze ingepakte wc-rollen door het (openbare) plekken in hun omgeving te verspreiden en dit vervolgens te delen op social media. Ook krijgen alle vrijwilligers van de aankomende Feminist March een toiletrol in hun goodiebag. Zo zorgen we er samen voor dat niemand meer om de shit waar een vrouw mee moet dealen kan. Op Internationale Vrouwendag is deze toiletrol dé gespreksstarter over hedendaags feminisme: in de kroeg, op de sportclub, op het werk óf thuis.


Je vindt Marie Lotte, Nydia, en de toiletrollen, hier:


9.30-10.15 uur - Van der Velde, Grote Markt 54-55 Groningen


13.00-13.45 uur - Dekker van de Vegt, Marikenstraat 29 Nijmegen


15.00-15.45 uur - Savannah Bay, Telingstraat 13 Utrecht


17.00-17.45 - Scheltema, Rokin 9 Amsterdam


Daarnaast liggen de rollen ook bij een aantal andere boekhandels verspreid door het hele land. 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder

Afscheid

Inseminatiepoging drie was raak, maar na twee maanden bleek het kindje niet meer te leven. Wat moest er nu gebeuren? 'Afwachten,' had de arts gezegd. Dat gingen we dus maar doen...

Lees verder

Vers leesvoer

Een inclusieve reisgids, een 'een veelkoppig verhaal over transformatie en de zoektocht naar liefde en bestaansrecht,' en overal kleurrijke feestjes met Nine en Mella, om voor te lezen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden