Actie DAMN, HONEY - Vrouwendag

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 8 maart 2023
Type: Overige

Locatie:

Naam: Heel Nederland
Plaats: Boekhandels
Land: Nederland

Omschrijving:

We geven mensen een tool waarmee zij het gesprek kunnen aangaan over alle shit waar je als vrouw van deze tijd mee moeten dealen," aldus Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, DAMN, HONEY.


DAMN, HONEY is een toegankelijk feministisch platform, opgericht door founding mothers Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Hun uitgangspunt? Kunnen doen waar je zelf zin in hebt. Die boodschap dragen ze uit in hun boeken, wekelijkse podcast en Instagramaccount. Marie Lotte en Nydia willen mensen inspireren en tools bieden waarmee zij het gesprek over genderongelijkheid kunnen aangaan. Zo ontstond het idee van een ludieke stunt met toiletrollen als gespreksstarters, powered by duurzaam wc-rollenmerk The Good Roll.


Op Internationale Vrouwendag (8 maart) bezoekt DAMN, HONEY boekhandels in Groningen, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam. Hier zullen zij niet alleen hun lezers ontmoeten en boeken signeren, maar ook speciale shit waar je als vrouw mee moet dealen toiletrollen uitdelen.


Er zijn duizend toiletrollen beschikbaar. De wikkel waarmee deze is ingepakt staat vol met cijfers over genderongelijkheid in Nederland. DAMN, HONEY heeft zeer actieve volgers (de zogenaamde ‘honingballen’), die worden opgeroepen om deze ingepakte wc-rollen door het (openbare) plekken in hun omgeving te verspreiden en dit vervolgens te delen op social media. Ook krijgen alle vrijwilligers van de aankomende Feminist March een toiletrol in hun goodiebag. Zo zorgen we er samen voor dat niemand meer om de shit waar een vrouw mee moet dealen kan. Op Internationale Vrouwendag is deze toiletrol dé gespreksstarter over hedendaags feminisme: in de kroeg, op de sportclub, op het werk óf thuis.


Je vindt Marie Lotte, Nydia, en de toiletrollen, hier:


9.30-10.15 uur - Van der Velde, Grote Markt 54-55 Groningen


13.00-13.45 uur - Dekker van de Vegt, Marikenstraat 29 Nijmegen


15.00-15.45 uur - Savannah Bay, Telingstraat 13 Utrecht


17.00-17.45 - Scheltema, Rokin 9 Amsterdam


Daarnaast liggen de rollen ook bij een aantal andere boekhandels verspreid door het hele land. 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De juiste balans

In zo'n 95 procent van de gevallen gaan we ervoor en blijven we elkaars handen vasthouden. En heel, heel af en toe laten we toch maar los en kiezen we voor veiligheid.

Lees verder

Angst en censuur in Hongarije

Amnesty International concludeert dat de propagandawet een grote impact heeft: het beperkt de vrijheid van meningsuiting, leidt tot zelfcensuur en zorgt voor meer discriminatie.

Lees verder

Feelgood met een boodschap

Olga Ponjee schreef de erotische queerserie Oneindig, over mensen die kracht leren vinden in juist datgene wat ze anders maakt. 'Maatschappelijke vraagstukken combineer ik graag met fantasie.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden