Loving Highsmith - selectie Roze Filmdagen

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 23 maart 2023
Tijd: 19:15-21:30
Type: Film
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/selectie-films-voor-roze-filmdagen/

Locatie:

Naam: Het Ketelhuis/Westergas
Straat: Pazzanistraat 4
Postcode: 1014 DB
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Maart is Queer Geschiedenismaand! In maart vindt ook altijd het filmfestival Roze Filmdagen plaats. Dit jaar kun je van 22 maart t/m 2 april 2023 weer helemaal onderdompelen in interessante, brutale, excentrieke en betoverende lhbtiq+-films.


Gedurende de anderhalve week zijn er tientallen films te bekijken. Queer Geschiedenismaand heeft een selectie gemaakt van films en documentaires die een historische inslag hebben. De eerste film uit de selectie vindt op 23 maart plaats: 


Zwitserland / Duitsland 2022,  83 min, Eva Vitija


Engels, Duits en Frans gesproken, Engels ondertiteld


De documentaire geeft een unieke kijk op het leven van de gevierde Amerikaanse auteur Patricia Highsmith. De film richt zich op Highsmiths zoektocht naar liefde en werpt een nieuw licht op haar leven en schrijven.  


Highsmiths roman Carol (deels autobiografisch) was het eerste lesbische verhaal met een happy end dat in het Amerika van de jaren 50 werd gepubliceerd. Maar Highsmith zelf was gedwongen een dubbelleven te leiden en moest haar levendige liefdesaffaires verbergen voor haar familie en publiek. In haar ongepubliceerde geschriften stond ze stil bij haar privéleven.


Ingesproken door Gwendoline Christie (Game of Thrones, Wednesday).


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Op het Domplein

Genieten met mijn vriendin en onze kleine, van de Pietjes en pepernoten. Ik kijk om me heen en ineens zie ik mezelf op dit plein zo'n tien jaar terug. Flashback naar de zomer van 2013, Roze Zaterdag in Utrecht...

Lees verder

'Extremisme' in Rusland

Het hooggerechtshof in Rusland heeft ingestemd met een verbod op de 'internationale LHBT beweging' en vanaf onmiddellijke ingang wordt de 'organisatie' aangemerkt als extremistisch.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden