Loving Highsmith - selectie Roze Filmdagen

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 23 maart 2023
Tijd: 19:15-21:30
Type: Film
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/selectie-films-voor-roze-filmdagen/

Locatie:

Naam: Het Ketelhuis/Westergas
Straat: Pazzanistraat 4
Postcode: 1014 DB
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Maart is Queer Geschiedenismaand! In maart vindt ook altijd het filmfestival Roze Filmdagen plaats. Dit jaar kun je van 22 maart t/m 2 april 2023 weer helemaal onderdompelen in interessante, brutale, excentrieke en betoverende lhbtiq+-films.


Gedurende de anderhalve week zijn er tientallen films te bekijken. Queer Geschiedenismaand heeft een selectie gemaakt van films en documentaires die een historische inslag hebben. De eerste film uit de selectie vindt op 23 maart plaats: 


Zwitserland / Duitsland 2022,  83 min, Eva Vitija


Engels, Duits en Frans gesproken, Engels ondertiteld


De documentaire geeft een unieke kijk op het leven van de gevierde Amerikaanse auteur Patricia Highsmith. De film richt zich op Highsmiths zoektocht naar liefde en werpt een nieuw licht op haar leven en schrijven.  


Highsmiths roman Carol (deels autobiografisch) was het eerste lesbische verhaal met een happy end dat in het Amerika van de jaren 50 werd gepubliceerd. Maar Highsmith zelf was gedwongen een dubbelleven te leiden en moest haar levendige liefdesaffaires verbergen voor haar familie en publiek. In haar ongepubliceerde geschriften stond ze stil bij haar privéleven.


Ingesproken door Gwendoline Christie (Game of Thrones, Wednesday).


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden