TransAmsterdam x Van Gogh Museum

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 22 april 2023
Type: Overige
Website: https://www.transamsterdam.nl

Locatie:

Naam: Van Gogh Museum
Straat: Museumplein 6
Postcode: 1071 DJ
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Heb je zin in een creatieve uitdaging?

TransAmsterdam gaat i.s.m. het Van Gogh Museum workshops voor trans- en non binaire personen organiseren. Het programma bestaat uit 4 onderdelen voor 15 deelnemers. De deelnemers maken kennis met het verhaal van Van Gogh d.m.v. een bezoek/rondleiding aan het museum en 3 workshops.

In het Van Gogh Museum duiken we dieper in het leven en het werk van Vincent van Gogh. Wat waren zijn uitdagingen en hoe ontdekte hij zijn talent?


Tijdens een rondleiding en drie interdisciplinaire workshops leer je de fijne kneepjes van het dichten en schilderen. Deze workshops worden gegeven door een kunstenaar en een spoken word artiest.

Data:

1 april 2023: Van 14.00u – 16.00u: Rondleiding in het Van Gogh Museum door de Beeldbreker – Douaa Benzzine

8 april 2023: Van 14.00u – 16.00u: Spoken word artiest – Ford Curlingford

15 april 2023: Van 14.00u – 16.00u: Multidisciplinair kunstenaar – Cheyenne Pattiwael

22 april 2023: Van 14.00u – 16.00u: Beeldend kunstenaar – Roxanne Dekker


Het programma bestaat uit:

In de eerste bijeenkomst is er een kennismaking en rondleiding in het Van Gogh Museum. Je maakt dan kennis met het werk Van Gogh.

In de tweede bijeenkomst wordt gebruik gemaakt van een spoken word artiest. Nadat de artiest vertelt over de ins en outs van spoken word gaan de deelnemers aan de slag. De deelnemers krijgen 5 brieven gepresenteerd. Elke brief heeft een thema; thuis voelen, eigen pad, hart, overtuiging en grip. Nadat ze de brieven hebben gelezen maken ze een keuze. Op basis van het thema/hun keuze maken ze een eigen tekst – spoken word. Vaak is dit een persoonlijk verhaal. Dit allemaal onder begeleiding van de spoken word artiest.

In de derde en vierde workshops maken de deelnemers een zelfportret of een kunstwerk op basis van een brief van Van Gogh of hun eigen spoken word.

Meld je snel aan via het aanmeldingsformulier: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeq5PicEPEsWnMzz1M-qUssIYfPNaehENiPHV1pZV_4NIxbjg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&usp=mail_form_link 


De kosten voor het programma zijn 15 euro incl. toegang voor het museum, rondleiding, workshops en consumptie het bedrag moet je vooraf overmaken op:

IBAN NL19 KNAB 0764 9979 20 van TransAmsterdam.

We hopen je te zien in het Van Gogh Museum Museumplein 6 Amsterdam.

Voor infomatie mail naar tas@transamsterdam.nl


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden